Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Cinekid Festival

Cinekid Festival

Cinekid is hét mediafestival voor nieuwsgierige kinderen. Beleef, bekijk, speel en verwonder je met de beste films en een geweldig MediaLab. Kom het ook beleven!

Het Cinekid Festival komt weer naar Bussum! Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 4 en 14 jaar en (groot)ouders. Beleef, bekijk, speel en verwonder je met de beste films en een geweldig MediaLab: één grote, interactieve, digitale speeltuin met toffe installaties. Een filmkaartje kost € 12,00. Dit is inclusief de toegang tot het MediaLab.

Films

Er zijn vandaag geen voorstellingen (meer).

Medialab

Nour (4+)

Een visuele, haarscherpe game die kinderen kunnen aansturen met een VJ controller met 16 knoppen, bij elk hoofdstuk onderzoekt de speler wat de knoppen doen. Welk knopje laat de broodjes aanbranden? Hoeveel rietjes passen er in een milkshake voor deze van tafel dondert? In NOUR zie je hoe mooi voedsel kan zijn. Je mag plezier maken en zelfs met je eten spelen zonder de rommel op te hoeven ruimen!

Nog meer te doen: 
Bij elke film is er ook nog een speciale knutselactiviteit die je kunt doen: ga aan de slag met een vensterfilm, een draaiverhaal, maak je eigen hologram of leer wat een thaumatroop is!

Nour (4+)

Traffic Jam (7+)

In deze VR-wereld zonder stoplichten is het aan jou om het verkeer te regelen. Stap op de kruispunten en zorg dat iedereen aan de beurt komt om over te steken. Dit spel zit vol met ongeduldige auto’s, bussen en voetgangers, maar ook met monsters, (on)natuurlijke rampen, boze automobilisten en wespen!

Traffic Jam (7+)

Makey Makey Muziekwezens (4+)

Een workshop over elektriciteit (geleiden) en geluid (bewerken). Bedenk en knutsel je eigen fantasiedier en bepaal welk geluid dit nieuwe wezen maakt! De wezens en hun geluiden worden met elektroden aan elkaar gekoppeld. En TADAAA, met een vinger in een bakje water en een aai over jouw wezen komt deze tot leven met het geluid wat je ervoor hebt uitgekozen!

Makey Makey Muziekwezens (4+)

Kom je
film kijken?