Intouchables Tickets kopen
Intouchables Tickets kopen
Intouchables Tickets kopen
Intouchables Tickets kopen

Intouchables

/

Maandag 17-09-2012 15:00

Intouchables

  • HerkomstFrankrijk, 2012
  • RegieOlivier Nakache
  • MetFrançios Cluzet, Omar Sy
  • Datum / tijdMaandag 17-09-2012 15:00
  • Duur112 minuten
  • Pauzenee
Tickets kopen

Intouchables Miljonair Philippe is door een ongeluk aan zijn rolstoel gekluisterd en omringd met omzichtige, medelijdende verplegers, die hij de een na de onder ontslaat. Maar dan is daar de Senegalees Driss, die slechts solliciteerde omdat dat moest van de Sociale Dienst en tot zijn grote schrik wordt aangenomen. Hij kan het armoedige flatje van zijn moeder in de 'banlieue' verlaten en zijn intrek nemen in een luxueuze gastenkamer van zijn werkgever. Het is even wennen in zijn nieuwe baan, maar al gauw zet hij met zijn tomeloze energie Philippe’s formele omgeving helemaal op stelten. Het leven van beide mannen zal nooit meer hetzelfde zijn.

'Amélie', 'Bienvenue Chez Les Ch'tis', 'Intouchables'…: zo nu en dan is er een Franse film waar heel het land naar toe gaat. Voor laatstgenoemde film staat de teller intussen al bijna op twintig miljoen bioscoopbezoekers in eigen land. Het succes van de film kwam als een totale verrassing voor de makers, die de film maakten naar aanleiding van een televisie-uitzending met de invalide Franse miljonair Philippe Pozzo di Borgo en zijn Marokkaanse verpleger Abdel Sellou. Deze beide heren (die tijdens de aftiteling even in beeld komen) waren op de première aanwezig en gaven de film hun zegen.

Ook Filmhuis Bussum was verrast door het succes: met tot nu toe 7351 bezoekers is het veruit de best bezochte film in Filmhuis Bussum van de afgelopen veertig jaar.

Deze film is ook te zien op: