Machines Tickets kopen

Machines

/

Maandag 29-10-2018 20:00

Machines

  • HerkomstDuitsland/Finland/India, 2016
  • RegieRahul Jain
  • Met
  • Datum / tijdMaandag 29-10-2018 20:00
  • Duur71 minuten
  • Pauzenee
Tickets kopen

Machines In de Fairtrade Week 2018 organiseren Filmhuis Bussum, de werkgroep Fairtrade Gooise Meren en gemeente Gooise Meren een film- en debatavond. Met deze filmavond vraagt de werkgroep aandacht voor Fair Fashion, het thema van de Fairtrade Week. Wethouder duurzaamheid Barbara Boudewijnse opent deze bijzondere avond.

Centraal staat de film ‘Machines’ van de Indiase filmer Rahul Jain. Jain filmde de dagelijkse slopende gang van zaken in een van de vele textielfabrieken in India. Mens en machine lijken samen te smelten in deze wereld. Het is er donker en bedompt, daglicht komt nauwelijks binnen. Het werk is loodzwaar en geestdodend, een werkdag duurt eindeloos. De film zuigt de kijker mee in deze duistere wereld waarmee regisseur Jain niet alleen de mensonterende omstandigheden laat zien, maar ook de liefde voor de stoffen en de schoonheid van machines. Betoverend mooi en schokkend pijnlijk. ‘Machines’ was op het IDFA en het Movies that Matter festival te zien.

De avond wordt ingeleid door verslaggever Henny Radstaak van ‘Vroege Vogels’ en experts van kenniscentrum SOMO, luis in de pels van multinationals in onder meer de textiel- en kledingindustrie. Na afloop praten we na met het publiek, deskundigen en lokale ondernemers.

De werkgroep Fairtrade Gooise Meren trakteert de bezoekers na afloop van de film op een hapje en drankje. Kortom, een (h)eerlijke avond uit!
Let op: de film ‘Machines’ is Engels ondertiteld.

Deze film is ook te zien op: