Arts in Cinema: Degas: Passion for Perfection Tickets kopen
Arts in Cinema: Degas: Passion for Perfection Tickets kopen
Arts in Cinema: Degas: Passion for Perfection Tickets kopen

Arts in Cinema: Degas: Passion for Perfection

/

Zaterdag 23-03-2019 12:45

Arts in Cinema: Degas: Passion for Perfection

  • Herkomst, 2019
  • Regie
  • Met
  • Datum / tijdZaterdag 23-03-2019 12:45
  • Duur85 minuten
  • Pauzenee
  • TrailerBekijk trailer
Tickets kopen

Arts in Cinema: Degas: Passion for Perfection Deze documentaire uit de reeks ‘Arts in Cinema’ neemt ons mee naar het Fitzwilliam Museum in Cambridge. Dit museum beschikt over een grote, representatieve collectie van het oeuvre van de Franse kunstschilder Edgar Degas. Degas is beroemd geworden door zijn schilderijen van balletdanseressen, die hij vanaf 1867 schildert. Hij behoort zonder twijfel tot de sleutelfiguren van de laatnegentiende-eeuwse avant-garde in Parijs. Omstreeks 1910 stopt de kunstenaar echter met schilderen en beeldhouwen, omdat hij bijna volledig blind is. Hij trekt zich terug en sterft in 1917 op 83-jarige leeftijd in Parijs, de stad waar hij ook is geboren.

Soms gefrustreerd door zijn eigen falen, zijn obsessieve principes en zijn verslechterende ogen bleef Degas vastberaden om het alledaagse leven vast te leggen. Door gebruik te maken van geschreven verklaringen van vrienden en de brieven van Degas zelf, onthult deze film de complexere waarheid achter een van de meest invloedrijke Franse kunstenaars van de late negentiende eeuw en dient het als een exploratie van de complexe werking van het artistieke brein van Degas.

Arts in Cinema brengt spraakmakende tentoonstellingen, toegelicht door deskundigen uit de kunstwereld, naar het witte doek.

Deze film is ook te zien op: