Les valseuses Tickets kopen
Les valseuses Tickets kopen
Les valseuses Tickets kopen
Les valseuses Tickets kopen
Les valseuses Tickets kopen

Les valseuses

/

Zaterdag 20-07-2019 20:45

Les valseuses

  • HerkomstFrankrijk, 1974
  • RegieBertrand Blier
  • MetGérard Depardieu, Patrick Dewaere, Miou-Miou, Isabelle Huppert
  • Datum / tijdZaterdag 20-07-2019 20:45
  • Duur115 minuten
  • Pauzenee
  • TrailerBekijk trailer
Tickets kopen

Les valseuses Le monde d'Isabelle Huppert: 15 t/m 28 augustus

Intens en hypnotiserend, koud en brandend: deze zomer staat de actrice Isabelle Huppert in de spotlights. Huppert speelt vaak onafhankelijke vrouwen, die zoekend en onthecht zijn; rollen die zijn omgeven door mysterie. Ze is een onverschrokken actrice, niet bang om in de huid van manipulatieve, kille en zelfs gewelddadige vrouwen te kruipen. Vanaf haar kleine maar indrukwekkende rol in ‘Les Valseuses’ (1974) en haar internationale doorbraak in ‘La dentellière’ (1977) speelde ze in meer dan 110 films. Ze werkte samen met regisseurs van naam, zoals Godard Chabrol, Michael Haneke en Paul Verhoeven.

Eye brengt in juli en augustus een hommage aan de actrice met meer dan dertig films, interviews en Q&A’s. Een aantal films gaat op tour langs de filmtheaters in het land, ook bij ons. Op maandag 15 juli om 20.00 uur begint ons eigen ‘Huppert’-zomerfeestje met een inleiding over haar omvangrijke oeuvre voorafgaand aan de vertoning van ‘Les Valseuses’. Daarnaast zijn gedurende de zomer nog vijf andere films te zien die tekenend zijn voor Hupperts filmcarrière. 

De films
'Les valseuses' (Bertrand Blier, 1974) te vanaf 15 juli
‘La dentellière’ (Claude Goretta, 1977) te zien vanaf 22 juli 
'La cérémonie' (Claude Chabrol,1995) te zien vanaf 25 juli
'La Pianiste' (Michael Haneke, 2001) te zien vanaf 1 augustus
'Elle' (Paul Verhoeven, 2016) te zien vanaf 8 augustus
'L’avenir'' (Mia Hansen-Løve, 2016) te zien vanaf 15 augustus

'Les valseuses'
Twee werkloze jongeren stelen en mishandelen keurige burgers om hun verveling te verdrijven. De enigszins verlopen kapster Marie Ange sluit zich bij hen aan. Met Isabelle Huppert als verlegen tiener met gemengde gevoelens voor de bandeloze anti-helden. Bliers bekendste film is een document van de ‘vrijheid blijheid’-moraal van de jaren zeventig,

 


 

Deze film is ook te zien op: