La dentellière Tickets kopen

La dentellière

/

Donderdag 25-07-2019 20:50

La dentellière

  • HerkomstDuitsland/Frankrijk/Zwitserland, 1977
  • RegieClaude Goretta
  • MetIsabelle Huppert, Yves Beneyton, Florence Giorgetti
  • Datum / tijdDonderdag 25-07-2019 20:50
  • Duur107 minuten
  • Pauzenee
  • TrailerBekijk trailer
Tickets kopen

La dentellière Le monde d'Isabelle Huppert: 15 t/m 28 augustus

Intens en hypnotiserend, koud en brandend: deze zomer staat de actrice Isabelle Huppert in de spotlights. Huppert speelt vaak onafhankelijke vrouwen, die zoekend en onthecht zijn; rollen die zijn omgeven door mysterie. Ze is een onverschrokken actrice, niet bang om in de huid van manipulatieve, kille en zelfs gewelddadige vrouwen te kruipen. Vanaf haar kleine maar indrukwekkende rol in ‘Les Valseuses’ (1974) en haar internationale doorbraak in ‘La dentellière’ (1977) speelde ze in meer dan 110 films. Ze werkte samen met regisseurs van naam, zoals Godard Chabrol, Michael Haneke en Paul Verhoeven.

Eye brengt in juli en augustus een hommage aan de actrice met meer dan dertig films, interviews en Q&A’s. Een aantal films gaat op tour langs de filmtheaters in het land, ook bij ons. Op maandag 15 juli om 20.00 uur begint ons eigen ‘Huppert’-zomerfeestje met een inleiding over haar omvangrijke oeuvre voorafgaand aan de vertoning van ‘Les Valseuses’. Daarnaast zijn gedurende de zomer nog vijf andere films te zien die tekenend zijn voor Hupperts filmcarrière. 

De films
'Les valseuses' (Bertrand Blier, 1974) te vanaf 15 juli
‘La dentellière’ (Claude Goretta, 1977) te zien vanaf 22 juli 
'La cérémonie' (Claude Chabrol,1995) te zien vanaf 25 juli
'La Pianiste' (Michael Haneke, 2001) te zien vanaf 1 augustus
'Elle' (Paul Verhoeven, 2016) te zien vanaf 8 augustus
'L’avenir'' (Mia Hansen-Løve, 2016) te zien vanaf 15 augustus

'La dentellière'
Huppert als de verlegen leerling-kapster Beatrice (Pomme) die door haar vriendin voor een mini-vakantie wordt meegenomen naar Cabourg. Daar wordt ze verliefd op de intellectuele François, maar sociale en culturele verschillen spelen het stel parten. Zo erg zelfs, dat Beatrice in een psychiatrische inrichting belandt. (volgende maand ook nog te zien)

Deze film is ook te zien op: