La cérémonie Tickets kopen

La cérémonie

/

Woensdag 31-07-2019 18:45

La cérémonie

  • HerkomstDuitsland/Frankrijk, 1995
  • RegieClaude Chabrol
  • MetIsabelle Huppert, Sandrine Bonnaire, Jacqueline Bisset
  • Datum / tijdWoensdag 31-07-2019 18:45
  • Duur112 minuten
  • Pauzenee
  • TrailerBekijk trailer
Tickets kopen

La cérémonie Le monde d'Isabelle Huppert: 15 t/m 28 augustus

Intens en hypnotiserend, koud en brandend: deze zomer staat de actrice Isabelle Huppert in de spotlights. Huppert speelt vaak onafhankelijke vrouwen, die zoekend en onthecht zijn; rollen die zijn omgeven door mysterie. Ze is een onverschrokken actrice, niet bang om in de huid van manipulatieve, kille en zelfs gewelddadige vrouwen te kruipen. Vanaf haar kleine maar indrukwekkende rol in ‘Les Valseuses’ (1974) en haar internationale doorbraak in ‘La dentellière’ (1977) speelde ze in meer dan 110 films. Ze werkte samen met regisseurs van naam, zoals Godard Chabrol, Michael Haneke en Paul Verhoeven.

Eye brengt in juli en augustus een hommage aan de actrice met meer dan dertig films, interviews en Q&A’s. Een aantal films gaat op tour langs de filmtheaters in het land, ook bij ons. Op maandag 15 juli om 20.00 uur begint ons eigen ‘Huppert’-zomerfeestje met een inleiding over haar omvangrijke oeuvre voorafgaand aan de vertoning van ‘Les Valseuses’. Daarnaast zijn gedurende de zomer nog vijf andere films te zien die tekenend zijn voor Hupperts filmcarrière. 

De films
'Les valseuses' (Bertrand Blier, 1974) te vanaf 15 juli
‘La dentellière’ (Claude Goretta, 1977) te zien vanaf 22 juli 
'La cérémonie' (Claude Chabrol,1995) te zien vanaf 25 juli
'La Pianiste' (Michael Haneke, 2001) te zien vanaf 1 augustus
'Elle' (Paul Verhoeven, 2016) te zien vanaf 8 augustus
'L’avenir'' (Mia Hansen-Løve, 2016) te zien vanaf 15 augustus

'La cérémonie' 
Jeanne (Huppert) werkt op het plaatselijke post-kantoor en heeft een grief tegen de welgestelde familie Lelièvre, waar de timide Sophie sinds kort als huishoudster werkt. Beide vrouwen dragen een geheim met zich mee. Jeanne weet Sophie’s geheim te ontfutselen en neemt haar mee in haar desas -treuze vete met de familie. Doortimmerde thriller  die Huppert en Bonnaire een gedeelde Zilveren Leeuw op het filmfestival van Venetië opleverde.

Deze film is ook te zien op: