Elle

/

Zondag 18-08-2019 15:30

Elle

  • HerkomstBelgië/Duitsland/Frankrijk, 2016
  • RegiePaul Verhoeven
  • MetIsabelle Huppert, Laurent Lafitte, Anne Consigny
  • Datum / tijdZondag 18-08-2019 15:30
  • Duur130 minuten
  • Pauzeja
  • TrailerBekijk trailer
Tickets kopen

Elle Le monde d'Isabelle Huppert: 15 juli t/m 28 augustus

Intens en hypnotiserend, koud en brandend: deze zomer staat de actrice Isabelle Huppert in de spotlights. Huppert speelt vaak onafhankelijke vrouwen, die zoekend en onthecht zijn; rollen die zijn omgeven door mysterie. Ze is een onverschrokken actrice, niet bang om in de huid van manipulatieve, kille en zelfs gewelddadige vrouwen te kruipen. Vanaf haar kleine maar indrukwekkende rol in ‘Les Valseuses’ (1974) en haar internationale doorbraak in ‘La dentellière’ (1977) speelde ze in meer dan 110 films. Ze werkte samen met regisseurs van naam, zoals Godard Chabrol, Michael Haneke en Paul Verhoeven.

Eye brengt in juli en augustus een hommage aan de actrice met meer dan dertig films, interviews en Q&A’s. Een aantal films gaat op tour langs de filmtheaters in het land, ook bij ons. Op maandag 15 juli om 20.00 uur begint ons eigen ‘Huppert’-zomerfeestje met een inleiding over haar omvangrijke oeuvre voorafgaand aan de vertoning van ‘Les Valseuses’. Daarnaast zijn gedurende de zomer nog vijf andere films te zien die tekenend zijn voor Hupperts filmcarrière. 

De films
'Les valseuses' (Bertrand Blier, 1974) te vanaf 15 juli
‘La dentellière’ (Claude Goretta, 1977) te zien vanaf 22 juli 
'La cérémonie' (Claude Chabrol,1995) te zien vanaf 25 juli
'La Pianiste' (Michael Haneke, 2001) te zien vanaf 1 augustus
'Elle' (Paul Verhoeven, 2016) te zien vanaf 8 augustus
'L’Avenir'' (Mia Hansen-Løve, 2016) te zien vanaf 15 augustus

'Elle'
Michèle lijkt onverwoestbaar. Ze is hoofd van een toonaangevend videogamebedrijf en hanteert zowel zakelijk als privé dezelfde genadeloze houding. Maar als ze in haar huis wordt aangevallen en verkracht door een onbekende man, verandert haar leven drastisch. Ze besluit zelf achter de dader aan te gaan en belandt in een spannend kat-en-muis-spel dat elk moment uit de hand kan lopen. 'Elle' is gebaseerd op het boek ‘Oh…’ van Phillipe Djian en is de eerste film van Paul Verhoeven sinds 'Zwartboek' uit 2006. Isabelle Huppert acteert zoals alleen zij dat kan in deze complexe, meelevende en soms verrassend grappige thriller vol onconventionele verlangens. Bij de première op het filmfestival van Cannes oogstte 'Elle' veel lof van de internationale pers.

Deze film is ook te zien op: