L'avenir Tickets kopen

L'avenir

/

Maandag 19-08-2019 18:30

L'avenir

  • HerkomstFrankrijk, 2016
  • RegieMia Hansen-Løve
  • MetIsabelle Huppert, André Marcon, Roman Kolinka
  • Datum / tijdMaandag 19-08-2019 18:30
  • Duur102 minuten
  • Pauzenee
  • TrailerBekijk trailer
Tickets kopen

Le monde d'Isabelle Huppert: 15 juli t/m 28 augustus

Intens en hypnotiserend, koud en brandend: deze zomer staat de actrice Isabelle Huppert in de spotlights. Huppert speelt vaak onafhankelijke vrouwen, die zoekend en onthecht zijn; rollen die zijn omgeven door mysterie. Ze is een onverschrokken actrice, niet bang om in de huid van manipulatieve, kille en zelfs gewelddadige vrouwen te kruipen. Vanaf haar kleine maar indrukwekkende rol in ‘Les Valseuses’ (1974) en haar internationale doorbraak in ‘La dentellière’ (1977) speelde ze in meer dan 110 films. Ze werkte samen met regisseurs van naam, zoals Godard Chabrol, Michael Haneke en Paul Verhoeven.

Eye brengt in juli en augustus een hommage aan de actrice met meer dan dertig films, interviews en Q&A’s. Een aantal films gaat op tour langs de filmtheaters in het land, ook bij ons. Op maandag 15 juli om 20.00 uur begint ons eigen ‘Huppert’-zomerfeestje met een inleiding over haar omvangrijke oeuvre voorafgaand aan de vertoning van ‘Les Valseuses’. Daarnaast zijn gedurende de zomer nog vijf andere films te zien die tekenend zijn voor Hupperts filmcarrière. 

De films
'Les valseuses' (Bertrand Blier, 1974) te vanaf 15 juli
‘La dentellière’ (Claude Goretta, 1977) te zien vanaf 22 juli 
'La cérémonie' (Claude Chabrol,1995) te zien vanaf 25 juli
'La Pianiste' (Michael Haneke, 2001) te zien vanaf 1 augustus
'Elle' (Paul Verhoeven, 2016) te zien vanaf 8 augustus
'L’avenir'' (Mia Hansen-Løve, 2016) te zien vanaf 15 augustus

'L'avenir' 
Nathalie is docent filosofie aan een Parijs lyceum, getrouwd en moeder van twee kinderen. Ze heeft een druk leven waarin haar gezin, haar veeleisende moeder en een getalenteerde ex-leerling om haar aandacht vragen. Dan vertelt haar man dat hij haar verlaat voor een andere vrouw en overlijdt kort daarna haar moeder. In de periode van rouw die volgt, weet Nathalie haar leven opnieuw vorm te geven. Hansen-Løve schreef de film speciaal voor Isabelle Huppert, die perfect de combinatie verbeeldt van onverschrokkenheid, zoals wanneer ze haar leerlingen bij hun kleine revolutionaire acties ondersteunt, en van broosheid en eenzaamheid, volgens de regisseur eigen aan vrouwen die op latere leeftijd alleen komen te staan. Een film die iedereen die kunst, literatuur en ideeën een belangrijke plaats wil geven in zijn leven een hart onder de riem steekt.

Deze film is ook te zien op: