Kapsalon Romy Tickets kopen
Kapsalon Romy Tickets kopen
Kapsalon Romy Tickets kopen
Kapsalon Romy Tickets kopen
Kapsalon Romy Tickets kopen

Kapsalon Romy

/

Zaterdag 21-09-2019 15:15

Kapsalon Romy

  • HerkomstNederland, 2019
  • RegieMischa Kamp
  • MetVita Heijmen, Beppie Melissen, Noortje Herlaar, Bianca Krijgsman, Guido Pollemans, Aus Greidanus sr.
  • Datum / tijdZaterdag 21-09-2019 15:15
  • Duur92 minuten
  • Pauzeja
  • TrailerBekijk trailer
Tickets kopen

Oma Stine vangt haar kleindochter Romy op na school. Niet met groot enthousiasme; ze doet dit om haar dochter Margot uit de brand te helpen na een scheiding. Oma bestiert een kapsalon waar ze met plezier haar vaste klanten helpt, maar ze wordt steeds rommeliger met haar administratie. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet; oma is best streng, al kan ze leuk vertellen over haar jeugd in Denemarken. Met die nieuwe, hypermoderne kassa kan oma overigens best wat hulp gebruiken. En dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

'Kapsalon Romy' is de nieuwe speelfilm van regisseur Mischa Kamp ('Het Paarc van Sinterklaas') naar het gelijknamige boek en scenario van Tamara Bos. De film won diverse prijzen: Beste Europese jeugdfilm van 2019 in Noorwegen, prijzen van zowel de kinder- als volwassenenjury in Tel Aviv en op ‘s werelds grootste boekenbeurs, de Frankfurter Buchmesse, de onderscheiding voor beste verfilming van een kinder- of jeugdboek.

Na afloop van de voorstelling van zondag 20 oktober is er een nagesprek met regisseur Misha Kamp en de uit Bussum afkomstige scenarioschrijfster Tamara Bos. Zij vertellen waarom ze het belangrijk vinden om door deze film het onderwerp ‘dementie’ uit de taboesfeert te halen en hopelijk bespreekbaar te maken.