De Nederlandse Filmnacht: King of the Cruise Tickets kopen
De Nederlandse Filmnacht: King of the Cruise Tickets kopen
De Nederlandse Filmnacht: King of the Cruise Tickets kopen

De Nederlandse Filmnacht: King of the Cruise

/

Vrijdag 06-12-2019 21:30

De Nederlandse Filmnacht: King of the Cruise

  • HerkomstNederland, 2019
  • RegieSophie Dros
  • Met
  • Datum / tijdVrijdag 06-12-2019 21:30
  • Duur90 minuten
  • Pauzenee
  • TrailerBekijk trailer
Tickets kopen

De Nederlandse Filmnacht: King of the Cruise De Nederlandse Filmnacht is hét landelijke evenement waarbij in een aantal filmtheaters in het land een exclusieve voorpremière van een gloednieuwe Nederlandse arthousefilm wordt gepresenteerd.

In de decembereditie staat de heerlijke documentaire ‘King of the Cruise’ op het programma. Op vrijdag 6 december krijgt u de unieke kans deze film alvast te bekijken. Voorafgaand aan de vertoning vertelt filmmaker Sophie Dros de leukste weetjes en feitjes over de totstandkoming van deze documentaire. Het interview is speciaal opgenomen voor alle Nederlandse Filmnacht-kijkers in Nederland.

‘King of the Cruise’ geeft ons een kijkje in de decadente en bizarre wereld van cruise schepen, met een aandacht-zoekende Schotse Baron in de hoofdrol, die op missie is om gezien te worden. Het schip zit vol romantische koppels, welgestelde families, hard werkend personeel en gepensioneerde ouderen. Een drijvende micro-gemeenschap die aantrekkelijk is voor sommigen, en afstotelijk voor anderen. Baron Ronald Busch Reisinger van Inneryne schept op over zijn status en extravagante levensverhalen, terwijl hij met zijn schotse quilt en koninklijke cape over het dek paradeert. Gaandeweg onderzoekt de documentaire iets groters; een menselijk verlangen naar erkenning en validatie. Iets dat een hilarische en tragische zoektocht tegelijk blijkt.

Deze film is ook te zien op: