Dag van de Korte Film: compilatieprogramma

/

Zaterdag 21-12-2019 19:15

Dag van de Korte Film: compilatieprogramma

  • Herkomst, 2015
  • Regie
  • Met
  • Datum / tijdZaterdag 21-12-2019 19:15
  • Duur80 minuten
  • Pauzenee
Tickets kopen

De kortste dag van het jaar is de dag van de korte film! Het minder bekende kleine broertje van de speelfilm verdient absoluut aandacht, want veel aanstormend filmtalent is juist hier actief. Daarom organiseren EYE, International Film Festival Rotterdam en Go Short – International Short Film Festival Nijmegen de Europese Dag van de Korte Film.

Volwassenenprogramma
In dit programma zijn onder meer films opgenomen van jonge filmmakers die genomineerd zijn voor een Gouden Kalf en Oscar. Een programma vol awardwinnende en talentvolle filmmakers van eigen bodem! (Lengte: 71 minuten)

Houvast
Regie: Charlotte Scott-Wilson
Nederland, 2016, 22 min.

Een jonge, getalenteerde celliste ontwikkelt van de ene op de andere dag podiumangst, nadat één van haar snaren losschiet tijdens een belangrijk concert.

Depart at 22
Regie: Wiep Teeuwisse
Nederland, 2015, 4 min.

Poëtisch kort verhaal over ouder worden en de angst om de jeugdige schoonheid te verliezen.

Import
Regie: Ena Sendijarevic
Nederland, 2016, 17 min.

Een gevlucht Bosnisch gezin komt in 1994 terecht in Nederland waar ze, na het ontvangen van hun verblijfsvergunning, in een klein dorp gaan wonen. Daar proberen alle gezinsleden hun nieuwe land als thuisland te omarmen, wat soms absurde situaties oplevert. Regisseur Ena Sendijarevic kwam zelf als zevenjarig Bosnisch meisje naar Nederland.

What Else
Regie: Jelle van Meerendonk
Nederland, 6 min.

Iets doen waar je goed in bent, kan soms een standaard taak zijn. Ineens ben je het kwijt… En nu? Vraag het de barman, maar die maakt enkel koffie. Wat anders?

U hebt een probleem
Regie: Esra Piké
Nederland, 2015, 25 min.

Een inkijkje in de wereld van het Team Bemoeizorg in Groningen. Zonder commentaar toont de documentaire de pogingen van hulpverleners Thea en Albert-Jan om hun cliënten duidelijk te maken dat het zo niet langer kan.

Gratis
Regie: Merijn Scholte Alberts, Tobias Smeet
Nederland, 2016, 10 min.

Hoewel Ruud en Els al jaren zitten vastgeroest in hun relatie, hebben ze er slechts een minuut voor nodig om elkaar weer even met andere ogen te bekijken.

 

 

Deze film is ook te zien op: