4-documentaire over strijkkwartet Ebène Tickets kopen

4-documentaire over strijkkwartet Ebène

/

Zondag 19-01-2020 15:00

4-documentaire over strijkkwartet Ebène

  • Herkomst, 2019
  • Regie
  • Met
  • Datum / tijdZondag 19-01-2020 15:00
  • Duur94 minuten
  • Pauzenee
Tickets kopen

4-documentaire over strijkkwartet Ebène In het kader van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam (25 januari – 1 februari 2020) presenteert Filmhuis Bussum '4'. '4' is een unieke documentaire over een van de meest prominente strijkkwartetten ter wereld: het Ebène Kwartet. De film neemt de kijker mee op tournee door Italië en vooral ook dieper in de uiteenlopende interacties tussen de vier muzikanten.

Meer dan op de optredens van het prijswinnende Ebène Kwartet, wordt in '4' de focus gelegd op de gebeurtenissen backstage en zien we het muzikale en het menselijke proces dat meestal verborgen blijft voor de ogen van de concertbezoekers: hun muzikale interpretatie van details, de verhouding tussen de vier musici onderling, hun eigen gedrag en de muzikale weg die ieder individueel en het kwartet samen bewandelt. De documentaire '4' is niet alleen een portret van het Ebène Kwartet, maar staat symbool voor álle strijkkwartetten.

Voorafgaand aan de film zal musicoloog Alexander Klapwijk een korte introductie geven over de bijzondere status van strijkkwartetten, de toewijding die nodig is om in een strijkkwartet te spelen en hoe dit in de film naar voren komt. Na afloop is hij aanwezig om vragen van het publiek te beantwoorden.

Let op: Deze film is Engels ondertiteld!

Deze film is ook te zien op: