Little Women Tickets kopen
Little Women Tickets kopen
Little Women Tickets kopen
Little Women Tickets kopen
Little Women Tickets kopen
Little Women Tickets kopen

Little Women

/

Zondag 09-02-2020 10:30

Little Women

  • HerkomstVerenigde Staten, 2019
  • RegieGreta Gerwig
  • MetTimothée Chalamet, Chris Cooper, Louis Garrel, Laura Dern, James Norton, Tracy Letts, Bob Odenkirk, Florence Pugh, Saoirse Ronan, Meryl Streep, Eliza Scanlen, Emma Watson
  • Datum / tijdZondag 09-02-2020 10:30
  • Duur135 minuten
  • Pauzeja
  • TrailerBekijk trailer
Tickets kopen

Little Women Vier zussen, Jo, Meg, Amy en Beth March groeien ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog op in Massachusetts. Onder de hoede van hun moeder Marmee proberen ze tijdens en in de nasleep van deze oorlog hun weg te vinden in het leven. ‘Little Women’ is gebaseerd op het gelijknamige boek dat Louisa May Alcott in 1868 - geheel tegen haar zin - op verzoek van haar uitgever schreef. Het werd een bestseller waarmee Alcott een klein fortuin verdiende, en die inmiddels meerdere malen verfilmd is.

‘Little Women’ is de tweede film van Greta Gerwig, die een Golden Globe won met haar debuutfilm ‘Lady Bird’. Het intelligente en gevoelige kostuumdrama heeft meerdere invalshoeken, afhankelijk van de blik waarmee je kijkt: het is een coming-of-ageverhaal, familiesaga, oorlogs- en liefdesverhaal en ook een feministisch document. Gerwig liet zich inspireren door het leven van Alcott en haar brieven en wist een sterrencast voor haar film te contracteren: behalve de al genoemde topactrices zien we ook Meryl Streep, Laura Dern en Timothée Chamalet. De laatste - Hollywoods grote filmbelofte, jeugdidool en stijlicoon - speelde eerder onder regie van Gerwig in ‘Lady Bird’ samen met Saoirse Ronan.

Deze film is ook te zien op: