The Best of IDFA on Tour 2020 Tickets kopen
The Best of IDFA on Tour 2020 Tickets kopen
The Best of IDFA on Tour 2020 Tickets kopen
The Best of IDFA on Tour 2020 Tickets kopen
The Best of IDFA on Tour 2020 Tickets kopen

The Best of IDFA on Tour 2020

/

Zondag 16-02-2020 12:30

The Best of IDFA on Tour 2020

  • Herkomst, 2019
  • Regie
  • Met
  • Datum / tijdZondag 16-02-2020 12:30
  • Duur278 minuten
  • Pauzeja
Tickets kopen

The Best of IDFA on Tour 2020 Een viertal prijswinnaars van het International Documentary Film Festival Amsterdam dat vorig jaar november plaatsvond, gaat op tournee door het land. De films, afkomstig uit verschillende landen, zijn beoordeeld op onder andere uitmuntende cinematografische kwaliteiten en urgentie van het onderwerp. Met als resultaat een uniek programma met films die je bik op de wereld verruimen!

Programma:
'In a Whisper'

Regie: Heidi Hassan, Patricia Pérez Fernández
Spanje/Frankrijk/Zwitserland, Cuba, 2019, 80 minuten
De Cubaanse hartsvriendinnen Patricia en Heidi verliezen elkaar uit het oog wanneer ze allebei naar Europa vertrekken. Jaren later sturen ze elkaar videobrieven. Fraai vormgegeven, gevoelig en openhartig verslag van twee opgebroken levens. Winnaar van de IDFA Award for Best Feature-Length Documentary.

'Sunless Shadows'
Regie: Mehrdad Oskouei
Iran/Noorwegen, 2019, 74 minuten

Een inkijk in het leven in een Iraanse jeugdgevangenis, waar een groep minderjarige meisjes hun straf uitzit voor de moord op een mannelijk familielid. Wanneer ze alleen zijn met de camera delen ze hun gedachten, gevoelens en twijfels. Gaandeweg blijkt dat de gevangenis hen ook bescherming en veiligheid biedt. Winnaar van de IDFA Award for Best Directing en openingsfilm van IDFA 2019.

Pauze

'Voorspel'
Regie: Anne van Campenhout
Nederland, 2019, 15 minuten

In deze ontwapenende documentaire worden tweedeklassers gevolgd tijdens de lessen seksuele voorlichting. Hun gezichten gloeien van gêne en nieuwsgierigheid, maar wat gaat er precies in hun hoofd om? Bijzondere juryvermelding binnen de IDFA Competition for Kids & Docs.

'Collective'
Regie: Alexander Nanau
Roemenië/Luxemburg, 2019, 109 minuten

In deze explosieve politieke thriller onderzoekt filmmaker Alexander Nanau op briljante wijze de gevolgen van een verschrikkelijke brand in nachtclub Colectiv in Boekarest. Door zijn vasthoudendheid onthult hij stukje bij beetje de diepgaande corruptie waar zijn land onder te lijden heeft. Een van de publieksfavorieten.

Kaartverkoop
Kaarten voor The Best of IDFA on Tour kosten € 27,50 en € 25,00 voor Vrienden en CJP. BankGiro Loterij VIP kaart houders betalen slechts € 22,00. Deze korting is alleen mogelijk aan de kassa op vertoon van de VIP kaart.

Deze film is ook te zien op: