Filmregistratie Opera: Tosca Tickets kopen

Filmregistratie Opera: Tosca

/

Maandag 10-02-2020 13:30

Filmregistratie Opera: Tosca

  • HerkomstItalië, 2018
  • RegieGiacomo Puccini
  • Met
  • Datum / tijdMaandag 10-02-2020 13:30
  • Duur145 minuten
  • Pauzenee
Tickets kopen

Op maandag 10 februari kunt u op het grote doek genieten van een weergaloze filmregistratie van de opera ‘Tosca’ van Puccini. De opnames zijn gemaakt tijdens de openingsavond van het operaseizoen in ‘La Scala’: het wereldberoemde Teatro alla Scala in Milaan. De dirigent is niemand minder dan Riccardo Chailly en soliste Anna Netrebko wordt algemeen beschouwd als de beste sopraan van dit moment. Een unieke manier om dichtbij huis de crème de la crème van de internationale operawereld deze muzikale ‘thriller’ te zien uitvoeren.

Rome, 1800. Floria Tosca is verliefd op de schilder Mario Cavaradossi. Deze wordt gevangengenomen omdat hij Cesare Angelotti, een gevluchte gevangene, onderdak zou hebben gegeven. Baron Scarpia, politiechef van Rome, is op zijn beurt verliefd op Tosca en chanteert haar: als ze zich aan hem aanbiedt, zal hij de executie van Cavaradossi simuleren door losse flodders. Tosca doet alsof ze akkoord gaat, maar nadat Cavaradossi naar de plaats van zijn executie gebracht is, vermoordt Tosca Scarpia met een dolkstoot. Zij woont de executie bij, onwetend dat Scarpia ook gelogen had en de soldaten met echte kogels zouden schieten. Nadat ze de dood van Cavaradossi heeft aanschouwd, pleegt Tosca zelfmoord door zich van de transen van de Engelenburcht te werpen.

Kaarten kosten € 30,00 (inclusief hapjes en drankjes bij ontvangst en in de pauze). Vrienden betalen € 29,00. Kaarten zijn te koop aan de kassa van Filmhuis Bussum of via deze website.

Deze film is ook te zien op: