Once Upon a Time in the West Tickets kopen

Once Upon a Time in the West

/

Zondag 09-08-2020 15:00

Once Upon a Time in the West

  • HerkomstItalië/Mexico/Spanje/Verenigde Staten, 1968
  • RegieSergio Leone
  • MetHenry Fonda, Charles Bronson, Claudia Cardinale
  • Datum / tijdZondag 09-08-2020 15:00
  • Duur165 minuten
  • Pauzeja
  • TrailerBekijk trailer
Tickets kopen

Once Upon a Time in the West Op 6 juli overleed de Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone op 91-jarige leeftijd. Hij schreef voor ruim 550 speelfilms en tv-series de muziek. Als eerbetoon aan Morricone is de gerestaureerde versie van 'Once Upon a Time in the West' weer bij ons te zien!

Brett McBain is een welkomstdiner aan het voorbereiden voor de vrouw met wie hij pas getrouwd is, als hij en zijn drie kinderen door desperado's worden doodgeschoten. Frank, de sluwste schurk, werkt aan een spoorweg die door het land van McBain moet lopen. Hij heeft echter geen rekening gehouden met weduwe Jill McBain, die het land heeft geërfd. Om haar kansen op overleven te vergroten besluit ze het land te veilen. De mysterieuze vreemdeling Harmonica doet het hoogste bod en wint het hart van Jill, maar lijkt meer geïnteresseerd in het vereffenen van een oude rekening met Frank.

Sergio Leone’s ‘Once Upon a Time in the West’ was het sluitstuk van zijn ode aan het westerngenre, dat onder de benaming spaghettiwestern ongekend populair zou worden. De film werd beroemd door de lange openings- en eindscènes, de muziek van Ennio Morricone, de extreme close-ups en de langgerekte storyline die naar de climax van het revolverduel leidt. Ook de aandacht voor een vrouw om wie drie mannen cirkelen gaf de film een ander perspectief dan de traditionele Amerikaanse western. 

Deze film is ook te zien op: