The Painted Bird Tickets kopen
The Painted Bird Tickets kopen
The Painted Bird Tickets kopen
The Painted Bird Tickets kopen
The Painted Bird Tickets kopen
The Painted Bird Tickets kopen

The Painted Bird

/

Zaterdag 17-10-2020 19:25

The Painted Bird

  • HerkomstTsjechië, 2020
  • RegieVáclav Marhoul
  • MetStellan Skarsgard, Harvey Keitel, Udo Kier, Barry Pepper, Julian Sands, Petr Kotlár
  • Datum / tijdZaterdag 17-10-2020 19:25
  • Duur169 minuten
  • Pauzeja
  • TrailerBekijk trailer
Tickets kopen

The Painted Bird Oost-Europa. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt een joodse jongen naar zijn tante gestuurd. Wanneer zij onverwachts overlijdt probeert hij terug naar huis te gaan. Geteisterd door honger en kou trekt het kind van dorp tot dorp, mishandeld en weggejaagd door de vijandige bevolking, vol vooroordelen en bijgeloof. Ondertussen is hij getuige van het angstaanjagende geweld van de brute Russische en Duitse soldaten. Fysiek overleeft hij de oorlog, zijn mentale strijd begint daarna.

'The Painted Bird' volgt getrouw het beroemde boek van Jerzy Kosinky uit 1965, dat deels gebaseerd is op de jeugdervaringen van Roman Polanski. De geheel in zwart-wit opgenomen film geeft een nietsontziend beeld van de gruwelijkheden waaraan de jongen tijdens zijn tocht wordt blootgesteld. 'The Painted Bird' oogstte op diverse festivals veel lof, maar er waren ook toeschouwers die de film heel heftig vonden.. Naast een indrukwekkende hoofdrolspeler, het filmdebuut van de twaalfjarige Petr Kotlár, zijn voor verschillende bijrollen grote namen gecast als Stellan Skarsgard, Harvey Keitel en Udo Kier.

De film is gesitueerd in een niet nader benoemd Oost-Europees gebied en de gebruikte taal is een soort interslavisch. Regisseur Marhoul wil daarmee voorkomen dat een specifiek Oost-Europees volk op de wandaden wordt aangekeken.