IDFA Extended: Notturno Tickets kopen
IDFA Extended: Notturno Tickets kopen
IDFA Extended: Notturno Tickets kopen

IDFA Extended: Notturno

/

Vrijdag 27-11-2020 16:15

IDFA Extended: Notturno

  • HerkomstItalië, 2020
  • RegieGianfranco Rosi
  • Met
  • Datum / tijdVrijdag 27-11-2020 16:15
  • Duur100 minuten
  • Pauzenee
  • TrailerBekijk trailer
Tickets kopen

IDFA Extended: Notturno Het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) gaat het land in! Onder de naam IDFA Extended vertonen we zeven speciaal geselecteerde documentaires. Begin 2021 zal ook traditiegetrouw het The Best of IDFA on Tour programma met festivalwinnaars bij ons te zien zijn. De films uit het Extended programma zijn geen onderdeel van The Best of IDFA.

Zomaar een leven: een gezin slaapt en leeft in één kamer, volgt een eendenjager op zijn nachtelijke kanotocht en legt de voorbereidingen op een toneeluitvoering in een zorginrichting vast. Vaak serene, soms zelfs humoristische taferelen, maar op de achtergrond klinkt regelmatig geschut. Troosteloze, modderige opvangkampen tonen de nasleep van alle conflicten. En ronduit huiveringwekkend zijn de getuigenissen van jonge kinderen die beschrijven welke gruwelen ze ISIS-strijders zagen begaan.


De grensgebieden van Irak, Koerdistan, Syrië en Libanon, waar 'Notturno' werd opgenomen, zijn getekend door oorlog. De geschiedenis van de regio is er een van onderdrukking, invasies, terrorisme, militaire coups, buitenlandse inmenging, corrupte regimes en dictators. Wie er woont, probeert niettemin een normaal leven te leiden, zo goed als dat gaat. Gianfranco Rosi ('Sacro Gra', 'Fuocoamare'), de documentairemaker die filmt als een schilder, laat de scènes voor zich spreken. Het schitterende camerawerk, vaak bij avond- of ochtendlicht, vormt de rode draad in zijn zoektocht naar menselijkheid.
 
 

Deze film is ook te zien op: