Jackie en Oopjen Tickets kopen
Jackie en Oopjen Tickets kopen
Jackie en Oopjen Tickets kopen
Jackie en Oopjen Tickets kopen
Jackie en Oopjen Tickets kopen

Jackie en Oopjen

/

Zondag 22-11-2020 14:55

Jackie en Oopjen

  • HerkomstNederland, 2020
  • RegieAnnemarie van de Mond
  • MetFrouke Verheijde, Karina Smulders, Bert Hana, Leny Breederveld, Sarah Bannier, Jaap Spijkers, Dick van den Toorn, Saar van Aken, Ron Fresen, Roben Mitchell, Sieger Sloot, Tanja Jess
  • Datum / tijdZondag 22-11-2020 14:55
  • Duur90 minuten
  • Pauzenee
Tickets kopen

Jackie en Oopjen De twaalfjarige Jackie is kind aan huis in het Rijksmuseum. Haar moeder Mouna werkt daar als conservator. Als Jackie na sluitingstijd langs de beroemde Rembrandt-schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit loopt, volgen de ogen van Oopjen haar.

Jackie denkt dat ze het zich gewoon inbeeldt, maar plotseling staat Oopjen voor haar neus. Jackie wil niets van haar weten. Ze denkt dat het een verklede actrice is, maar al snel wordt duidelijk dat Oopjen de waarheid spreekt. Ze is uit het schilderij gestapt omdat ze dacht dat Jackie Aeltje was, het zusje dat ze al jaren kwijt is. Wanneer Oopjen haar vergissing inziet is ze radeloos, maar de stoere Jackie is gewend om iedereens problemen op te lossen. Ze neemt Oopjen stiekem mee naar huis, zodat ze samen op zoek kunnen naar het schilderij van het verloren zusje. Maar hoe gaat ze die wereldvreemde Oopjen ooit verborgen houden voor haar moeder? En hoe komt Oopjen weer terug in het schilderij? 

Na afloop van de voorstelling van zondag 25 oktober is er een nagesprek met de uit Bussum afkomstige actrice Sarah Bannier.

 

Deze film is ook te zien op: