Les 1 cursus filmmuziek: Inleiding en verkenning Tickets kopen

Les 1 cursus filmmuziek: Inleiding en verkenning

/

Donderdag 01-04-2021 19:00

Les 1 cursus filmmuziek: Inleiding en verkenning

  • HerkomstNederland, 2021
  • RegieConstant Hoogenbosch
  • Met
  • Datum / tijdDonderdag 01-04-2021 19:00
  • Duur120 minuten
  • Pauzenee
Tickets kopen

Filmdocent Constant Hoogenbosch neemt ons in vier online lessen mee door de meest interessante ontwikkelingen en achtergronden van de filmmuziek. De lessen zijn ook allemaal afzonderlijk bij te wonen.

Les 1: Inleiding en verkenning filmmuziek
In de eerste les besteden we aandacht aan waarom er eigenlijk muziek in films gebruikt wordt en hoe de ontstaansgeschiedenis van muziek bij films is. Dat ging zeker niet zonder slag of stoot. Muziek en geluid bij films werd in de begindagen van de film door regisseurs, zoals bijvoorbeeld Alfred Hitchcock, als storend ervaren en het zou de beelden ontkrachten. Componisten werden doorgaans teruggebracht tot een onbeduidend schakeltje in het productieproces. Wanneer de geluidsfilm meer voet aan de grond krijgt, ontwikkelen zich nieuwe inzichten ten aanzien van film en muziek. De les is voorzien van talloze prachtige, innemende en verbluffende staaltjes filmmuziek.

Praktische informatie over de hele cursus:
Data: donderdag 1, 8, 15 en 22 april 2021 om 19.00 uur
Hoe: de cursussen worden gegeven via Teams. Je krijgt voor de les een online uitnodiging per mail van docent Constant Hoogenbosch.
Kosten: € 15,00 per les, € 12,50 voor Vrienden. Als je kaartjes koopt voor de hele reeks, krijg je een tegoedbon van € 7,50 voor een volgend filmbezoek/activiteit van Filmhuis Bussum. Je koopt voor elke week een los kaartje en krijgt van ons vanzelf bericht.

Deze film is ook te zien op: