Les 2 cursus filmmuziek: Ennio Morricone Tickets kopen

Les 2 cursus filmmuziek: Ennio Morricone

/

Donderdag 08-04-2021 19:00

Les 2 cursus filmmuziek: Ennio Morricone

  • HerkomstNederland, 2021
  • RegieConstant Hoogenbosch
  • Met
  • Datum / tijdDonderdag 08-04-2021 19:00
  • Duur120 minuten
  • Pauzenee
Tickets kopen

Filmdocent Constant Hoogenbosch neemt ons in vier online lessen mee door de meest interessante ontwikkelingen en achtergronden van de filmmuziek. De lessen zijn ook allemaal afzonderlijk bij te wonen.

Les 2: Ennio Morricone
De tweede les is gewijd aan het bijzondere oeuvre van de vorig jaar overleden meestercomponist Ennio Morricone. Vraag een willekeurig iemand naar een bekende componist van filmmuziek en de kans is groot dat de naam van Morricone valt. Zijn ongewone, maar doeltreffende aanpak brak met tal van regels en opvattingen over filmmuziek en creëerde zo een onnavolgbaar geluid. Een uitgesproken en herkenbaar geluid van melancholieke hoofdthema’s vol fatalisme en dissonanten. Zijn sfeervolle scores vol uitdagende en sprekende melodieën worden vaak kracht bijgezet door prominent aanwezige stemmen. Vooral in zijn samenwerking met regisseur Sergio Leone zien we de ultieme samenkomst van beeld en muziek. Uiteraard gaan we in de les ook veel voorbeelden van de muziek van Morricone horen.

Praktische informatie over de hele cursus:
Data: donderdag 1, 8, 15 en 22 april 2021 om 19.00 uur
Hoe: de cursussen worden gegeven via Teams. Je krijgt voor de les een online uitnodiging per mail van docent Constant Hoogenbosch.
Kosten: € 15,00 per les, € 12,50 voor Vrienden. Als je kaartjes koopt voor de hele reeks, krijg je een tegoedbon van € 7,50 voor een volgend filmbezoek/activiteit van Filmhuis Bussum. Je koopt voor elke week een los kaartje en krijgt van ons vanzelf bericht.

Deze film is ook te zien op: