Les 3 cursus filmmuziek: De grote Amerikaanse traditie Tickets kopen

Les 3 cursus filmmuziek: De grote Amerikaanse traditie

/

Donderdag 15-04-2021 19:00

Les 3 cursus filmmuziek: De grote Amerikaanse traditie

  • HerkomstNederland, 2021
  • RegieConstant Hoogenbosch
  • Met
  • Datum / tijdDonderdag 15-04-2021 19:00
  • Duur120 minuten
  • Pauzenee
Tickets kopen

Filmdocent Constant Hoogenbosch neemt ons in vier online lessen mee door de meest interessante ontwikkelingen en achtergronden van de filmmuziek. De lessen zijn ook allemaal afzonderlijk bij te wonen.

Les 3: De grote Amerikaanse traditie
De derde les staat in het teken van de grote Amerikaanse traditie waarin symfonische orkesten en invloeden uit de klassieke muziek een belangrijke rol spelen. Meesters als Erich Wolfgang Korngold, Max Steiner, maar zeker ook John Williams, Jerry Goldsmith en Hans Zimmer komen voorbij. Het zijn overweldigende composities en arrangementen die jarenlang het geluid van films bepalen. Gaandeweg de jaren zestig begint hierin verandering te komen en komt er meer ruimte voor experiment, andere muzikale bezettingen en vormen, waarbij ook ongewone instrumenten hun entree maken. Waar John Williams in de jaren 70 teruggrijpt naar de klassieke vorm van voor de Tweede Wereldoorlog, combineert Jerry Goldsmith het symfonische orkest steeds vaker met synthesizers en uitheemse instrumenten. Williams en Goldsmith komen dan weer samen in een volgende generatie waarvan Hans Zimmer een belangrijk boegbeeld is.

Praktische informatie over de hele cursus:
Data: donderdag 1, 8, 15 en 22 april 2021 om 19.00 uur
Hoe: de cursussen worden gegeven via Teams. Je krijgt voor de les een online uitnodiging per mail van docent Constant Hoogenbosch.
Kosten: € 15,00 per les, € 12,50 voor Vrienden. Als je kaartjes koopt voor de hele reeks, krijg je een tegoedbon van € 7,50 voor een volgend filmbezoek/activiteit van Filmhuis Bussum. Je koopt voor elke week een los kaartje en krijgt van ons vanzelf bericht.

Deze film is ook te zien op: