The Best of IDFA on Tour 2021 Tickets kopen

The Best of IDFA on Tour 2021

/

Zondag 11-07-2021 12:00

The Best of IDFA on Tour 2021

  • Herkomst, 2020
  • Regie
  • Met
  • Datum / tijdZondag 11-07-2021 12:00
  • Duur292 minuten
  • Pauzeja
Tickets kopen

Een viertal prijswinnaars van het International Documentary Film Festival Amsterdam dat vorig jaar november digitaal plaatsvond, staan inmiddels te trappelen om op tournee door het land te gaan. De films, afkomstig uit verschillende landen, zijn beoordeeld op onder andere uitmuntende cinematografische kwaliteiten en urgentie van het onderwerp. Met als resultaat een uniek programma met films die je blik op de wereld verruimen!

Kaartverkoop
Kaarten voor The Best of IDFA on Tour kosten € 27,50 en € 25,00 voor Vrienden en CJP. BankGiro Loterij VIP kaart houders betalen slechts € 22,00. Deze korting is alleen mogelijk door vooraf aan de kassa op vertoon van de VIP-kaart tickets te kopen. Houders van een Cineville-pas hebben gratis toegang, maar dienen wel vooraf online of aan de kassa hun ticket te kopen.

Programma
'Radiography of a Family'
Regie: Firouzeh Khosrovani
Noorwegen/Iran/Zwitserland, 2020, 82 minuten

Regisseur Firouzeh Khosrovani is de dochter van een seculiere vader en een strenggelovige moeder, die onder één dak naast elkaar leefden in Teheran. De Islamitische Revolutie vond plaats in hun huiskamer en raakte elk aspect van het gezinsleven. Winnaar van de IDFA Award for Best Feature-Length Documentary en Beeld en Geluid IDFA ReFrame Award voor het beste creatieve gebruik van archiefmateriaal.

'Dealing with death' 
Regie: Paul Sin Nam Rigter
Nederland, 2020, 74 minuten

Uitvaartmanager Anita moet ervoor zorgen dat de vele culturen in de Bijlmer allemaal hun plaats vinden in een nieuw op te richten rouwcentrum. Maar hoe meer ze leert, hoe meer ze twijfelt aan haar missie. Winnaar van de IDFA Award for Best Dutch Documentary

PAUZE

'Gorbachev. Heaven'
Regie: Vitaly Mansky
Letland/Tsjechië, 2020, 100 minuten

Fascinerend interview met de Russische oud-president Gorbatsjov, een van de invloedrijkste personen uit de afgelopen eeuw, wiens bewind het einde van de Sovjet-Unie inluidde. In een intieme toonzetting geeft hij zijn blik op Rusland toen en nu. Winnaar van de IDFA Award for Best Directing

'Unforgivable' 
Regisseur: Marlén Viñayo
El Salvador, 2020, 36 min.

Op zijn twaalfde werd Geovanny bendelid en moordenaar. In de gevangenis sloot hij zich aan bij een evangelische kerk die Gods vergiffenis over hem uitstortte. Maar er is een zonde die de bende noch de kerk hem kunnen vergeven: Geovanny is gay. Winnaar van de IDFA Award for Best Short Documentary.

Tijdschema:
12.00 – 14.36 uur 'Radiography of a Family' en 'Dealing with death' 
14:36 – 15.00 uur Pauze 
15.00 – 17.15 uur 'Gorbachev. Heaven' en 'Unforgivable' 

Deze film is ook te zien op: