Happy Together Tickets kopen
Happy Together Tickets kopen
Happy Together Tickets kopen
Happy Together Tickets kopen
Happy Together Tickets kopen

Happy Together

/

Maandag 19-07-2021 20:30

Happy Together

  • HerkomstHong Kong, 1997
  • RegieWong Kar Wai
  • MetLeslie Cheung, Tony Leung Chiu Wai, Chen Chang
  • Datum / tijdMaandag 19-07-2021 20:30
  • Duur96 minuten
  • Pauzenee
  • TrailerBekijk trailer
Tickets kopen

Happy Together Lai en Ho arriveren als geliefden vanuit Hongkong in Argentinië, waar hun wegen scheiden na een ruzie. Ho vertrekt naar Buenos Aires, Lai wordt portier van een tangobar en probeert zich te herpakken. Zijn droom om weer ‘samen gelukkig’ te zijn met Ho kan hij maar moeilijk vergeten.

Wong Kar Wai en cameraman Christopher Doyle versmelten de ritmes van Buenos Aires en de jazz van Frank Zappa tot een beeldschoon gefilmde liefdestragedie, afwisselend wanhopig en uitzinnig romantisch. Met veel gevoel voor humor vertelt Wong Kar Wai een meeslepend, melancholisch verhaal, doordrenkt met heimwee naar Hongkong en een voor altijd verloren verleden. Christopher Doyle filmde in zowel lichtgevend monochrome beelden als weelderig verzadigde kleuren. Wong Kar Wai won met deze film de prijs voor Beste Regisseur in Cannes. Ho en Lai worden vol intensiteit gespeeld door hartenbrekers Leslie Cheung en Tony Leung, destijds Chinese supersterren die, toen ze in het vliegtuig naar Buenos Aires stapten, van Wong te horen kregen: ‘We gaan een roadmovie opnemen in Argentinië, maar ik weet nog niet waar we beginnen en waar we zullen eindigen.’ Uiteindelijk trokken ze twee jaar lang door Argentinië.

De films van de Chinese regisseur Wong Kar Wai zijn zinderend en een lust voor het oog. Hoewel de regisseur vooral bekend staat om zijn sublieme studies over romantisch verlangen, omvat zijn oeuvre ook uitstapjes naar sciencefiction, misdaadthrillers en martial arts. Eye brengt in samenwerking met Cinéart deze zomer vijf films van Wong Kar Wai opnieuw uit, in gloednieuwe 4K-restauraties. Als bijzonder extraatje wordt daarnaast ‘The Hand’ vertoond: een nieuwe (langere) versie van de bijdrage die Wong leverde aan de omnibusfilm 'Eros'. Wij eren deze zomer de grootmeester met iedere maandag een film, van 5 juli t/m 9 augustus. Een must voor de ware filmliefhebber! 


 

Deze film is ook te zien op: