In the Mood For Love Tickets kopen
In the Mood For Love Tickets kopen
In the Mood For Love Tickets kopen
In the Mood For Love Tickets kopen
In the Mood For Love Tickets kopen
In the Mood For Love Tickets kopen

In the Mood For Love

/

Woensdag 28-07-2021 20:30

In the Mood For Love

  • Herkomst, 2000
  • RegieWong Kar Wai
  • MetMaggie Cheung, Ping Lam Siu, Tony Leung Chiu Wai
  • Datum / tijdWoensdag 28-07-2021 20:30
  • Duur98 minuten
  • Pauzenee
Tickets kopen

In the Mood For Love Meneer Chow en mevrouw Chan zijn buren in een appartementengebouw in het Hongkong van 1962. Hun echtgenoten blijken een affaire te hebben, en de twee bedrogenen vinden troost bij elkaar. Terwijl de liefde oplaait, worden de bijbehorende gevoelens nauwgezet onder controle gehouden.

'In the Mood for Love' kreeg in Cannes een speciale prijs voor cinematografie en montage, hoofdrolspeler Tony Leung won de Best Actor Award. Maggie Cheung moest zich voor elke scène in een andere nauwsluitende cheongsam – een traditionele Chinese jurk – persen en was elke dag vijf uur bezig met haar make-up en het opsteken van haar haar. Wong Kar Wai over de restauratie: "Aan het eind van In the Mood For Love staat deze tekst: He remembers those vanished years. As though looking through a dusty window pane, the past is something he could see, but not touch. And everything he sees is blurred and indistinct. Dat was precies mijn gevoel toen ik de film in 2015 opnieuw bekeek. Dankzij Criterion en het nauwgezette werk van L’Immagine Ritrovata hebben we vijf jaar kunnen besteden aan het restaureren van niet alleen 'In the Mood for Love', maar ook de rest van deze collectie. Nu is het raam niet meer stoffig."

De films van de Chinese regisseur Wong Kar Wai zijn zinderend en een lust voor het oog. Hoewel de regisseur vooral bekend staat om zijn sublieme studies over romantisch verlangen, omvat zijn oeuvre ook uitstapjes naar sciencefiction, misdaadthrillers en martial arts. Eye brengt in samenwerking met Cinéart deze zomer vijf films van Wong Kar Wai opnieuw uit, in gloednieuwe 4K-restauraties. Als bijzonder extraatje wordt daarnaast ‘The Hand’ vertoond: een nieuwe (langere) versie van de bijdrage die Wong leverde aan de omnibusfilm 'Eros'. Wij eren deze zomer de grootmeester met iedere maandag een film, van 5 juli t/m 9 augustus. Een must voor de ware filmliefhebber! 

Deze film is ook te zien op: