De Slag Om De Schelde Tickets kopen
De Slag Om De Schelde Tickets kopen
De Slag Om De Schelde Tickets kopen
De Slag Om De Schelde Tickets kopen

De Slag Om De Schelde

/

Zaterdag 31-07-2021 18:30

De Slag Om De Schelde

  • HerkomstNederland, 2019
  • RegieMatthijs van Heijningen
  • MetGijs Blom, Susan Radder, Jamie Flatters, Tom Felton
  • Datum / tijdZaterdag 31-07-2021 18:30
  • Duur124 minuten
  • Pauzenee
Tickets kopen

De Slag Om De Schelde November’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

Centraal in de film staat de De Slag om de Schelde die in het najaar van 1944 plaatsvond in Zeeland en West-Brabant en waarbij meer dan tienduizend mensen het leven lieten. Deze slag, die beslissend was voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog, was een van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa. In ons eigen land is dit echter nauwelijks bekend. De film gaat hier verandering in brengen en vertelt het verhaal van drie jonge personages die ieder op hun eigen manier met oorlog en vrijheid omgaan.

Matthijs van Heijningen jr. maakte eerder een aantal prijswinnende commercials en korte films. Het energiek gefilmde 'De Slag Om De Schelde' is een verhaal over keuzes maken en over vrijheid, in de breedste zin van het woord. Paula van der Oest ('Tonio', 'Lucia de B.') schreef het scenario en drie uiterst talentvolle jonge acteurs tekenden voor de hoofdrollen.

Deze film is ook te zien op: