Dear Comrades! Tickets kopen
Dear Comrades! Tickets kopen
Dear Comrades! Tickets kopen
Dear Comrades! Tickets kopen
Dear Comrades! Tickets kopen

Dear Comrades!

/

Woensdag 29-09-2021 15:00

Dear Comrades!

  • HerkomstRussische Republiek, 2020
  • RegieAndrey Konchalovskiy
  • MetYuliya Vysotskaya, Vladislav Komarov, Andrey Gusev
  • Datum / tijdWoensdag 29-09-2021 15:00
  • Duur116 minuten
  • Pauzenee
  • TrailerBekijk trailer
Tickets kopen

Dear Comrades! Liudmila is een lokale partijbestuurder in Novotsjerkassk, een stad in het zuiden van de Sovjet-Unie. Als trouw communist vocht zij tijdens de Tweede Wereldoorlog voor de ideologie van Stalin. Wanneer er een staking dreigt in de plaatselijke fabriek, pleit Liudmila voor hard optreden. Haar opstandige dochter kiest tijdens de demonstraties echter de kant van de arbeiders, die meedogenloos worden behandeld.

Liudmila is getuige van het bloedbad en de paniek die tijdens de demonstraties ontstaan en komt tot het gruwelijke besef dat haar dochter mogelijk is omgekomen. Ondanks de blokkade van de stad, de massale arrestaties en de pogingen van de autoriteiten om het incident te verdoezelen, gaat ze wanhopig op zoek naar haar dochter.

Het aangrijpende 'Dear Comrades!' van Andrei Konchalovskiy is gesitueerd in de Sovjet-Unie in 1962, ten tijde van Chroesjtsjov, onder wiens bewind een arbeidersstaking bloedig werd neergeslagen. Deze geschiedenis is jarenlang in de doofpot gestopt.

Hoofdrolspeler Yuliya Vysotskaja, Konchalovskiy’s partner, is in 1972 in Novotsjerkassk geboren, maar zelfs zij wist weinig over deze tragische gebeurtenis. De indrukwekkende scènes waarin talloze figuranten met elkaar vergaderen, protesteren, vechten of vluchten, illustreren goed hoe staat en burger tegen elkaar opgezet kunnen worden, en krijgen daardoor een haast tijdloze en urgente kwaliteit.

Deze film is ook te zien op: