Women Make Film - deel 1 Tickets kopen

Women Make Film - deel 1

/

Maandag 18-10-2021 18:30

Women Make Film - deel 1

  • HerkomstGroot-Brittannië, 2021
  • RegieMark Cousins
  • Met
  • Datum / tijdMaandag 18-10-2021 18:30
  • Duur120 minuten
  • Pauzenee
  • TrailerBekijk trailer
Tickets kopen

Women Make Film - deel 1 Mark Cousins (‘The Story Of Film’) neemt ons mee op een duizelingwekkende veertien uur durende roadtrip (in 7 delen) door de filmgeschiedenis, gezien door de ogen van de grootste vrouwelijke regisseurs. De gidsen zijn o.a. Tilda Swinton, Jane Fonda en Debra Winger.

In deel 1:

Openings 
In deel 1 richt de regisseur zich op de technieken die regisseurs inzetten om de kijker de vertelling binnen te halen. Een wervelende, mysterieuze of voorspellende openingssequentie kan groot effect hebben.

Tone 
Ook de toonwaarde (sfeer) is van betekenis; Cousins laat een paar voorbeelden zien van films die in toon verschillen: van zoet, gewelddadig of poëtisch tot boos, moralistisch of verheugd.

Believability 
Hoe creëer je fictie die ‘als het leven zelf’ aanvoelt? Fragmenten uit zulke verschillende films als Lois Webers The Blot (1921) en Toni Erdmann (2016) van Maren Ade tonen hoe vrouwelijke regisseurs echte emoties weten te suggereren.Introducing

Character 
De manier waarop personages worden geïntroduceerd is van cruciale betekenis. Cousins demonstreert verschillende manieren van aanpak. In Shirley Clarkes The Connection (1961) worden de personages geïntroduceerd door de filmcrew van een documentaire; Yuliya Sointseva filmt haar hoofdpersoon in het sovjetdrama The Story of the Flaming Years (1961) als een heroïsch beeld bovenop een gebouw.

Meet Cute 
Fragmenten uit de films van Germaine Dulac, Céline Sciamma en Kathryn Bigelow laten zien hoe de eerste ontmoeting (‘meet cute’) van een potentieel liefdesstel op steeds andere manieren geloofwaardig kan worden verbeeld.

‘Women Make Film’ is te zien op zeven achtereenvolgende maandagavonden van 18 oktober t/m 29 november om 18.30 uur. De reeks heeft zeven delen van twee uur, die elk een ander filmaspect belichten. Per keer worden er vijf á zes hoofdstukken vertoond. De verschillende delen kunnen prima afzonderlijk bekeken worden. Lees hier alles over de complete reeks.

Bezoekers die de hele reeks bezoeken, krijgen een tegoedbon van € 9,75, in te leveren bij een volgend filmbezoek.

Stuur daarvoor een mailtje naar kassa@filmhuisbussum.nl en vermeld daarbij onder welke naam je de kaarten voor alle delen hebt gekocht, dan zorgen wij voor de tegoedbon.

Deze film is ook te zien op: