Women Make Film - deel 2 Tickets kopen

Women Make Film - deel 2

/

Maandag 25-10-2021 18:30

Women Make Film - deel 2

  • HerkomstGroot-Brittannië, 2021
  • RegieMark Cousins
  • Met
  • Datum / tijdMaandag 25-10-2021 18:30
  • Duur120 minuten
  • Pauzenee
  • TrailerBekijk trailer
Tickets kopen

Women Make Film - deel 2 Mark Cousins (‘The Story Of Film’) neemt ons mee op een duizelingwekkende veertien uur durende roadtrip (in 7 delen) door de filmgeschiedenis, gezien door de ogen van de grootste vrouwelijke regisseurs. De gidsen zijn o.a. Tilda Swinton, Jane Fonda en Debra Winger.

In deel 2:

Conversation 
Sofia Coppola (The Vrigin Suicides), Cecile Tang (The Arch) en Angela Schanelec (Places in Cities) laten zien hoe verschillend je menselijke communicatie kunt vormgeven.

Framing 
Precies uitgedachte kadrering blijkt hét middel om sport tot ballet te maken (Leni Riefenstahls Olympia) of emoties op te roepen (denk aan de smachtende blikken in Lucrecia Martels The Holy Girl).

Tracking 
Als kijker kun je ook de indruk hebben dat jij het zelf bent die de acteurs volgt. In het ‘tracking shot’ beweeg je mee met of van de acteurs vandaan. Gave voorbeelden van de emotionele binding die dit oproept vind je in Chantal Akermans D’Est of in Le lit van Marion Hänsel.

Staging 
Film is geboren uit het theater; in beide kunstvormen is de enscenering – de manier waarop acteurs door het beeld of over het toneel lopen (handeling), de plaatsing van decors, props en figuranten – cruciaal. Zo accentueert Kinuyo Tanaka in The Moon Has Risen de emotionele spanning door een onzichtbare geometrie in de beeldopbouw. En in het tragikomische Toni Erdmann van Maren Ade onderstreept de enscenering de afstand tussen vader en dochter.

Journey 
Hoe het thema van de reis (beweging) verschillende personages samen kan brengen in een gedeelde ruimte zie je bij Andrea Arnolds overdonderende roadmovie American Honey.Discovery Plotselinge ontdekking: in Céline Sciamma’s Tomboy ziet de moeder haar kind opeens in een heel nieuw licht.

‘Women Make Film’ is te zien op zeven achtereenvolgende maandagavonden van 18 oktober t/m 29 november om 18.30 uur. De reeks heeft zeven delen van twee uur, die elk een ander filmaspect belichten. Per keer worden er vijf á zes hoofdstukken vertoond. De verschillende delen kunnen prima afzonderlijk bekeken worden. Lees hier alles over de complete reeks.

Bezoekers die de hele reeks bezoeken, krijgen een tegoedbon van € 9,75, in te leveren bij een volgend filmbezoek.

Stuur daarvoor een mailtje naar kassa@filmhuisbussum.nl en vermeld daarbij onder welke naam je de kaarten voor alle delen hebt gekocht, dan zorgen wij voor de tegoedbon.

Deze film is ook te zien op: