Women Make Film - deel 7 Tickets kopen

Women Make Film - deel 7

/

Maandag 29-11-2021 18:30

Women Make Film - deel 7

  • HerkomstGroot-Brittannië, 2021
  • RegieMark Cousins
  • Met
  • Datum / tijdMaandag 29-11-2021 18:30
  • Duur120 minuten
  • Pauzenee
  • TrailerBekijk trailer
Tickets kopen

Women Make Film - deel 7 Mark Cousins (‘The Story Of Film’) neemt ons mee op een duizelingwekkende veertien uur durende roadtrip (in 7 delen) door de filmgeschiedenis, gezien door de ogen van de grootste vrouwelijke regisseurs. De gidsen zijn o.a. Tilda Swinton, Jane Fonda en Debra Winger.

In deel 7:

Life inside 
Romans zijn geweldig in het beschrijven van gedachten, maar hoe doen films dat? In dit hoofdstuk zien we hoe grote regisseurs uit Frankrijk, Oekraïne, Engeland, Amerika, Nieuw-Zeeland en Algerije de tijd gebruikten in hun films.

The meaning of life 
In de laatste hoofdstukken van ons verhaal kijken we naar de belangrijkste dingen in het leven. Hier zien we hoe grote filmmakers over de hele wereld, en van vele decennia, proberen tot de essentie van het leven te komen.

Love 
Romantische films lopen over van liefde, maar kunnen daardoor te sentimenteel zijn. In dit hoofdstuk zien we geweldige films die al die valkuilen vermijden.

Death 
Het grootste onderwerp in het leven, het meest universele onderwerp, is de dood – geen wonder dat de Japanse Kinuyo Tanaka, de Canadese Caroline Leaf, de Spaanse Ana Mariscal, de Nederlandse Paula Van der Oest en andere grote filmmakers in dit hoofdstuk het omarmen.

Endings 
We sluiten onze epische roadmovie af met films van Sonja Heiss, Larisa Shepitko, Ida Lupino, Lizzie Borden, Claire Denis en Maya Deren, en eindigen met een lied.

Song and dance 
Huang Shugin uit China, Vera Stroeva uit Rusland, de Schotse Margaret Tait, Alice Guy-Blaché, Edith Carlmar, Céline Sciamma, de Braziliaanse Gilda de Ebreu, de Amerikaan Joan Micklin Silver, de grote Shirley Clarke, Dorothy Arzner en Beyoncé maken muziek met hun films. We eindigen onze roadmovie op een onverwachte plek...

‘Women Make Film’ is te zien op zeven achtereenvolgende maandagavonden van 18 oktober t/m 29 november om 18.30 uur. De reeks heeft zeven delen van twee uur, die elk een ander filmaspect belichten. Per keer worden er vijf á zes hoofdstukken vertoond. De verschillende delen kunnen prima afzonderlijk bekeken worden. Lees hier alles over de complete reeks.

Bezoekers die de hele reeks bezoeken, krijgen een tegoedbon van € 9,75, in te leveren bij een volgend filmbezoek.

Stuur daarvoor een mailtje naar kassa@filmhuisbussum.nl en vermeld daarbij onder welke naam je de kaarten voor alle delen hebt gekocht, dan zorgen wij voor de tegoedbon.

Deze film is ook te zien op: