Mijn vader is een vliegtuig Tickets kopen
Mijn vader is een vliegtuig Tickets kopen
Mijn vader is een vliegtuig Tickets kopen
Mijn vader is een vliegtuig Tickets kopen

Mijn vader is een vliegtuig

/

Woensdag 27-10-2021 19:30

Mijn vader is een vliegtuig

  • HerkomstNederland, 2020
  • RegieAntoinette Beumer
  • MetElise Schaap, Pierre Bokma, Maarten Heijmans, Stefan Rokebrand
  • Datum / tijdWoensdag 27-10-2021 19:30
  • Duur90 minuten
  • Pauzenee
  • TrailerBekijk trailer
Tickets kopen

Mijn vader is een vliegtuig Eva lijkt alles te hebben: een gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Als haar moeder plotseling overlijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen. Eva wordt steeds angstiger en begint de grip op de werkelijkheid te verliezen. Als ze besluit contact op te nemen met haar vader, die al meer dan dertig jaar in een psychiatrische inrichting verblijft, blijkt dat het begin van een onthutsende ontdekkingstocht naar het verleden.

Auteur en regisseur Antoinette Beumer ('De Gelukkige Huisvrouw', 'Loft', 'Jackie') verfilmde haar gelijknamige debuutroman, waarvan gedeeltes zijn gebaseerd op haar eigen leven. De Nederlandse schrijfster maakte furore met haar verhaal over onverwerkte trauma's en de angst de controle over de werkelijkheid te verliezen. Maaik Krijgsman schreef het filmscenario.

Hoofdrolspeelster Elise Schaap staat bekend om haar typetjes, dus dat ze werd gecast voor de serieuze rol van Eva, kwam voor haar als een verrassing. 'Antoinette zei dat ze niet de zwaarte in wilde, maar dat ze juist iemand zocht die tegen kon kleuren. Dat vond ze interessanter dan een actrice met een getergd hoofd. Ze heeft de rol echt aan me overhandigd, haar vertrouwen aan me gegeven.' Pierre Bokma speelt de rol van Eva's vader Joost, Maarten Heijmans speelt Eva's vader in zijn jeugdjaren. De film is de openingsfilm van het Nederlands Film Festival, dat vanaf 24 september in Utrecht plaatsvindt.

Deze film is ook te zien op: