(R)Evolutie Tickets kopen
(R)Evolutie Tickets kopen
(R)Evolutie Tickets kopen
(R)Evolutie Tickets kopen

(R)Evolutie

/

Donderdag 18-11-2021 19:10

(R)Evolutie

  • HerkomstNederland, 2021
  • RegieServé Hermans
  • MetAngela Schijf, Anniek Pheifer, Bruno Vanden Broecke, Michel Sluysmans, Michiel Blankwaardt, Jeroen van Koningsbrugge, Jouman Fattal, Porgy Franssen
  • Datum / tijdDonderdag 18-11-2021 19:10
  • Duur84 minuten
  • Pauzenee
  • TrailerBekijk trailer
Tickets kopen

(R)Evolutie We schrijven het jaar 2040. Grote delen van Nederland zijn overstroomd en miljoenen mensen hebben hun heil gezocht in Limburg; het laatste toevluchtsoord waar iedereen hoopt op een terugkeer naar hun oude leven.

Maar in dit toevluchtsoord wordt niets aan het toeval overgelaten. Dokter Frank, de genendokter, helpt je aan het ideale kind met de beste genen en hersenen. En Alecto, een alles controlerende, zelflerende kunstmatige intelligentie, is altijd behulpzaam bij alle beslissingen. Van de lunch tot de liefde, het is het beste om je zaken aan Alecto over te laten. Deze nieuwe wereld staat garant voor de perfecte relatie met een partner die precies is zoals we van hem of haar dromen, en zelfs de seks is beter in virtuele kamers. Maar hoe vind je je eigen weg wanneer alles is gebaseerd op data, toeval niet meer bestaat en de rol van de mens steeds minder belangrijk lijkt te worden?

'(R)Evolutie' is een dystopische komedie uit de koker van Toneelgroep Maastricht, geregisseerd door artistiek leider Servé Hermans. Het verhaal werd tot scenario bewerkt door filmmaker Eddy Terstall ('Simon', 'Vox Populi') en is gebaseerd op het werk van de Israëlische filosoof Yuval Noah Harari (‘Homo Deus’). Angela Schijf speelt de robot Alecto.

Deze film is ook te zien op: