Tokyo Story Tickets kopen
Tokyo Story Tickets kopen
Tokyo Story Tickets kopen
Tokyo Story Tickets kopen
Tokyo Story Tickets kopen

Tokyo Story

/

Zondag 20-02-2022 12:25

Tokyo Story

  • HerkomstJapan, 1953
  • RegieYasujiro Ozu
  • MetChishu Ryu, Setsuko Hara
  • Datum / tijdZondag 20-02-2022 12:25
  • Duur136 minuten
  • Pauzenee
  • TrailerBekijk trailer
Tickets kopen

Tokyo Story De Shochiku Studio is een van de oudste en beroemdste filmstudio’s van Japan. Hun hoogtepunt beleefden ze in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw, waarin ze zich specialiseerden in ‘shoshimingeki’ ofwel: huiselijke drama’s. Een van de meesters in dit genre is Yasujirô Ozu, die met zijn verstilde, sobere maar ook tedere filmstijl als geen ander het dagelijkse wel en wee van de Japanse middenklasse in beeld wist te brengen; de botsing tussen de traditionele en industriële samenleving en de bijna fatalistische berusting in het lot. Vier van Ozu’s meesterwerken worden nu, in gerestaureerde versie, landelijk opnieuw uitgebracht.

Een oud echtpaar, woonachtig op het platteland, reist naar het bruisende Tokio om daar hun volwassen kinderen en kleinkinderen te bezoeken. Deze zijn echter zo druk met zichzelf en hun eigen levens dat ze geen tijd voor hun ouders hebben.

'Tokyo Story' is een indringende kijk op de sociale mores in het naoorlogse Tokio. Ozu onderzoekt de immer complexe ouder-kindrelatie op zijn gebruikelijke delicate wijze. Belangrijke gebeurtenissen worden vaak niet direct getoond, maar pas later via dialogen onthuld. Het is Ozu's meest bekende film, door meer dan 350 regisseurs gekozen tot de beste film aller tijden en zonder twijfel een van de grootste meesterwerken uit de geschiedenis van de cinema. De nieuwe 4K-restauratie is verzorgd door The Japan Foundation in samenwerking met Shochiku, een van de oudste en beroemdste filmstudio’s van Japan.

Deze film is ook te zien op: