A Thousand Fires Tickets kopen
A Thousand Fires Tickets kopen
A Thousand Fires Tickets kopen
A Thousand Fires Tickets kopen
A Thousand Fires Tickets kopen

A Thousand Fires

/

Donderdag 30-06-2022 18:30

A Thousand Fires

  • HerkomstFrankrijk/Nederland/Zwitserland, 2021
  • RegieSaeed Taji Farouky
  • Met
  • Datum / tijdDonderdag 30-06-2022 18:30
  • Duur90 minuten
  • Pauzenee
  • TrailerBekijk trailer
Tickets kopen

A Thousand Fires Dag in dag uit haalt het echtpaar Htwe Tin en Thein Shwe olie uit hun eigen, met de hand geboorde olieveld. Ze zijn niet de enigen in Myanmar die de teelt van gewassen hebben verruild voor de verkoop van olie. Het land is de thuisbasis van een van de oudste olie-industrieën in de wereld. ‘A Thousand Fires’, de nieuwste documentaire van de Palestijns-Britse filmmaker Saeed Taji Farouky (‘Tell Spring Not To Come This Year’), biedt een intieme kijk op twee ouders die aan de rand van deze industrie werken om hun kinderen een betere toekomst te bieden en hun eigen toekomst veilig te stellen.

Spiritualiteit en religie spelen een belangrijke rol in het leven van het gezin. Htwe Tin en Thein Shwe halen hun hoop en vertrouwen uit de gesprekken die ze voeren met een lokale spirituele gids, die hen voorspoed belooft, zolang ze maar hard blijven werken. Prioriteit ligt bij hun oudste zoon Zin Ko Aung, die de olie-praktijken van het echtpaar ooit zou moeten overnemen. Maar Zin ziet dit helemaal niet zitten; hij droomt van een glansrijke voetbalcarrière in de grote stad. De twee ouders investeren in de dromen van hun zoon, sturen Zin naar een voetbalclub in de stad en overleggen met een spirituele gids over zijn toekomst. Uiteindelijk willen ze alleen maar dat hun zoon een beter leven krijgt dan zij hebben gehad.

Farouky weet met ‘A Thousand Fires’ een prachtig intiem verhaal vast te leggen over familie, religie en gemeenschap. De film toont de hoop, het geloof en de veerkracht van het gezin en biedt een intrigerend inzicht in het dagelijkse ritme van het leven op het platteland van Myanmar.

Deze film is ook te zien op: