Previously Unreleased: Kill It and Leave This Town Tickets kopen

Previously Unreleased: Kill It and Leave This Town

/

Vrijdag 22-07-2022 21:10

Previously Unreleased: Kill It and Leave This Town

  • HerkomstPolen, 2020
  • RegieMariusz Wilczynski
  • MetKrystyna Janda, Andrzej Chyra, Maja Ostaszewska
  • Datum / tijdVrijdag 22-07-2022 21:10
  • Duur88 minuten
  • Pauzenee
  • TrailerBekijk trailer
Tickets kopen

Previously Unreleased: Kill It and Leave This Town Een man ontvlucht de werkelijkheid na het verlies van zijn geliefden en trekt zich terug in zijn herinneringen en zet deze met enkele grove schetsen op papier. Daar staat de tijd stil en leven zijn dierbaren nog. Zo groeit er jarenlang een stad in zijn herinneringen. Op een dag komen zijn literaire helden en cartoonjeugdidolen er onuitgenodigd tot leven. Ze zijn in het geheugen steeds jong gebleven, maar wanneer de man ontdekt dat zijn idolen allemaal oud geworden zijn en dat eeuwige jeugd niet bestaat, besluit hij terug te keren naar de realiteit.

Veertien jaar werkte Wilczynski aan de stad, getekend in een betrekkelijk kale schetsboekstijl die juist daardoor des te waarachtiger overkomt. Volstrekt unieke animatie met horror-elementen, wonderschoon, teder, grimmig en duister. De film is onverwacht ontroerend, vol rauwe emotie, ongepolijst, maar toch tot in elk detail overdacht en geperfectioneerd. ‘Kill It and Leave This Town’ is een zeer persoonlijke animatiefilm en een aaneengeschakelde emotionele ervaring. De autobiografische impressie is een herinnering aan beelden uit Wilczynski's kindertijd, waarin zijn overleden ouders en zijn geboorteplaats nieuw leven worden ingeblazen. ‘Kill It and Leave This Town’ is het speelfilmdebuut van Mariusz Wilczynski, die naast animator ook schilder en decorontwerper is. De film won vele prijzen, onder andere de juryprijs op het animatiefilmfestival van Annecy in 2020.

Elke zomer haalt Eye filmmuseum een aantal films naar Nederland die op internationale festivals hoge ogen gooiden, maar tot nu toe nog niet hier te zien waren. Filmhuis Bussum is er trots op dat de films uit dit Previously Unreleased-programma de komende zomer ook bij ons te zien is. In de periode van 30 juni tot en met 25 augustus gaat er wekelijks zo’n juweeltje in première.

Deze film is ook te zien op: