Open dag op 4 november

/

Unieke kans: beklim de toren!

Open dag: zondag 4 november, 9.30 – 16.00 uur

Unieke kans: beklim de toren!
In een maand vol filmische, feestelijke en historische high lights, is de open dag op zondag 4 november in letterlijke zin een hoogtepunt. Op deze dag heeft u namelijk de unieke kans om de toren van Filmhuis Bussum te beklimmen, met als beloning een 360° uitzicht over Bussum. Vanaf 9.30 uur kunnen er ieder kwartier max. 4 personen de toren in. Voor wie niet aan hoogtevrees leidt, enigszins getrainde beenspieren heeft en verstandig schoeisel aantrekt, is dit avontuur de moeite meer dan waard. De toren is uitsluitend te beklimmen op vertoon van een kaartje. Deze kosten € 5,00 p.p. (incl. consumptie) en zijn – net als filmtickets - te koop aan de kassa of via de website, ook in de voorverkoop.

Drie historische lezingen
In de Grote Zaal verzorgt Hans Jonker, de huishistoricus van Filmhuis Bussum, deze dag de volgende drie verschillende presentaties, die voor iedereen vrij toegankelijk zijn:

10.30 - 11.30 uur: De geschiedenis van het gebouw Brediusweg 1
12.00 - 13.00 uur: De geschiedenis van de Bussumse bioscopen
14.15 - 15.15 uur: De geschiedenis van Filmhuis Bussum.

Doorlopend programma korte films
In de Kleine Zaal is er de hele dag een doorlopend programma van korte films met vrije in- en uitloop.

Informatiebalie
Voor al uw vragen over Filmhuis Bussum en haar activiteiten is er in het Café een informatiebalie, bemand door allround vrijwilligers. Speciaal voor deze dag heeft Filmhuis Bussum een greep in haar archieven gedaan en wordt een aantal fraaie filmposters te koop aangeboden. Bovendien is het Café deze dag dé ontmoetingsplek voor oud-medewerkers die het Filmhuis een warm hart toedragen. Weet dat u bijzonder welkom bent!

Onthulling klok in de toren
En last but not least (want midden op de dag), onthult Johan Drost, directievoorzitter van Rabobank Gooi en Vechtstreek, om 13.30 uur op feestelijke wijze een klok op de markante toren van ons gebouw; een cadeau van Filmhuis Bussum aan de gemeente Bussum. Na ruim tachtig jaar beschikt de toren voor het eerst in zijn bestaan over een lopend uurwerk! Met wijzers die door architectenbureau DENC zijn ontworpen in de stijl van de Amsterdamse school. Een nieuw herkenningspunt in Bussum en een waardevolle toevoeging aan het gebouw waar we met zijn allen zoveel mooie (film)momenten beleven.