Workshop filmen met je smartphone

Workshop filmen met je smartphone

Zondag 23 juni, 10.30 uur

Vorig jaar was de workshop ‘Filmen met je smartphone’ een groot succes. Vandaar dat er een herhaling komt, dit keer op één intensieve en inspirerende dag, te weten zondag 23 juni. Onder begeleiding van twee zeer ervaren filmmakers en storytellers maakt u zich tijdens deze workshop verschillende technieken en vaardigheden eigen. U heeft hiermee voldoende handvatten om na afloop zelf met uw smartphone aansprekende en aangrijpende filmpjes te kunnen maken. Zo kunt u uw vakantiefilmpje of verjaardagsimpressie voortaan een overtuigende filmische meerwaarde geven. Maar ook minder huiselijke toepassingen op gebied van bedrijfsfilm, PR en social media zijn natuurlijk denkbaar.

Iets voor u?
De workshop is bedoeld voor iedereen die graag met ‘beeld’ een verhaal wil vertellen en die de beschikking heeft over een smartphone (met nog minimaal 5GB vrije opslagruimte). Speciale voorkennis is niet nodig. 

Wat kunt u verwachten?
De workshopleiders leren u camera-, storytelling- en montagetechnieken te gebruiken en staan ervoor garant dat u niet alleen leert om met uw smartphone beelden vast te leggen, maar ook om met die beelden daadwerkelijk iets te vertellen. De workshop biedt een prettige afwisseling tussen theorie, oefeningen en voorbeelden.

Het programma
- De smartphone als filmcamera.
- Trends, uitdagingen en voorbeelden.
- Basis filmtechnieken.
- Conceptontwikkeling - Hoe vertel je een verhaal in beelden?
- Montage en eindopdracht - Deelnemers gaan naar huis met hun eerste zelfgemaakte smartphone-filmpje.

Over de workshopleiders
Françoise Mittertreiner is eigenaar en oprichtster van MFilms. Ze is afgestudeerd filmwetenschapper en heeft veel ervaring als producent en regisseur o.a. opgedaan bij Joop van den Ende en Amber Film. Daarna werkte ze geruime tijd in verschillende marketing- en business developmentfuncties om in 2013 de draad als filmmaker en -producent weer op te pakken.

Joost Schrickx is scenarioschrijver en regisseur en auteur van het Basisboek Scenarioschrijven. Hij schreef de scenario’s voor een aantal series, kortere films en een lange bioscoopfilm. Als regisseur maakte hij een aantal spraakmakende documentaires. Als producent/regisseur realiseerde hij vele opdrachtfilms, bedrijfs- en moodfilms.

Data en kosten
De workshop vindt plaats op zondag 23 juni.
Aanvang: 10.30 uur, einde: 17.00 uur.
Het aantal deelnemers is maximaal zestien.
Prijs per deelnemer: € 95,-

Aanmelden
Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan info@filmhuisbussum.nl, onder vermelding van ‘Workshop Filmen met je smartphone’ met daarin uw naam en telefoonnummer. U krijgt dan bericht over de betaalwijze.