Workshop Professioneel filmen met je iPhoneOp 16 oktober start Filmhuis Bussum met de tweede reeks van de workshop ‘Professioneel filmen met je iPhone’. In vier maandagavonden kunt u zich verschillende technieken eigen maken, waardoor u zelf met uw iPhone veelzeggende filmpjes kunt maken. Gewoon voor uw eigen lol, maar bijvoorbeeld ook om te gebruiken voor PR-doeleinden of op social media.

Iets voor u?
De workshop is bedoeld voor iedereen die graag een verhaal in beeld wil vertellen en die de beschikking heeft over een iPhone (met nog minimaal 5GB vrije opslagruimte). Speciale voorkennis is niet nodig.

Wat kunt u verwachten?
De workshopleiders leren u camera- , storytelling- en montagetechnieken en staan ervoor garant dat u niet alleen leert om met uw iPhone beelden vast te leggen, maar ook om met die beelden daadwerkelijk iets te vertellen. De workshop biedt een prettige afwisseling tussen theorie, oefeningen en voorbeelden.

Het programma
Maandag 16 oktober
Inleiding. De mogelijkheden van de iPhone. Trends, uitdagingen en voorbeelden.

Maandag 30 oktober
De iPhone als filmcamera en basis filmtechnieken.

Maandag 6 november
Conceptontwikkeling – Hoe vertel je een verhaal in beelden?

Maandag 20 november
Montage en eindopdracht. Deelnemers gaan naar huis met hun eerste zelfgemaakte iPhone-filmpje.

Over de workshopleiders
Françoise Mittertreiner is eigenaar en oprichtster van MFilms. Ze is afgestudeerd filmwetenschapper en heeft veel ervaring als producent en regisseur o.a. opgedaan bij Joop van den Ende en Amber Film. Daarna werkte ze geruime tijd in verschillende marketing- en business developmentfuncties om in 2013 de draad als filmmaker en -producent weer op te pakken.

Joost Schrickx is scenarioschrijver en regisseur en auteur van het Basisboek Scenarioschrijven. Hij schreef de scenario’s voor een aantal series, kortere films en een lange bioscoopfilm. Als regisseur maakte hij een aantal spraakmakende documentaires. Als producent/regisseur realiseerde hij vele opdrachtfilms, bedrijfs- en moodfilms.

Data en kosten
De cursus start op 16 oktober en bestaat uit vier maandagavonden van 20.00 tot 22.15 uur (incl. pauze). Het aantal deelnemers is maximaal zestien.
Prijs per deelnemer: € 100,- Het is niet mogelijk om aan een losse avond deel te nemen.

Aanmelden
Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan info@filmhuisbussum.nl, onder vermelding van ‘Workshop Filmen met je iPhone’  met daarin uw naam en telefoonnummer. U krijgt dan vanzelf bericht over de betaalwijze.