Geschiedenis

'Young and Innocent'. Met deze Hitchcock-klassieker opent Filmhuis Bussum op 8 november 1978 haar deuren. De filmzaal bevindt zich dan op de zolder van 't Krogt op de Landstraat. 
Inmiddels zijn we bijna veertig jaar en vier locaties verder.

De verhuizing in 2008 van de Molenlaan naar het huidige pand aan de Brediusweg heeft een enorme impact gehad. Zowel op de programmering (voor het eerst zeven dagen per week en in twee zalen tegelijk), als op de hele organisatie en het aantal bezoekers. Had Filmhuis Bussum in 2007 nog 16.700 bezoekers, in 2009 werd het magische bezoekersaantal van 50.000 bereikt en de afgelopen jaren trekt Filmhuis Bussum rond de 57.000 bezoekers. 

Pand

Het markante gebouw aan de Brediusweg in stijl van de Amsterdamse school, is een ontwerp van de Blaricumse architect H.F Sijmons. Lange tijd was hier een groente- en delicatessenzaak gevestigd. Midden jaren '80 krijgt het pand een maatschappelijke functie als jongerencentrum. Hier komt in 2005 in verband met exploitatieproblemen een eind aan. In 2008 wordt een nieuwe bestemming gevonden voor het pand: Filmhuis!