Toegankelijkheid

Mindervaliden

Filmhuis Bussum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De hoofdingang is op straatniveau, het café is rolstoeltoegankelijk en er is een invalidentoilet.

Door de coronamaatregelen zijn de rolstoelplaatsen in de Grote Zaal in de huidige zaalindeling nu niet beschikbaar. Mocht je gebruik willen maken van een rolstoelplaats, stuur dan even een mailtje naar info@filmhuisbussum.nl. We kijken dan graag samen of het mogelijk is om een voorstelling bij ons te bezoeken. De Kleine Zaal is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Parkeerplaats voor invaliden
Ten oosten van het Filmhuis op de Brediusweg -vlak voor de afslag naar de Vaartweg- is een parkeerplaats voor invaliden.

Gehoorondersteuning
Filmhuis Bussum heeft in beide filmzalen gehoorondersteuning. We maken gebruik van een FM-systeem dat volledige gehoorondersteuning biedt, maar waar ook jouw eigen gehoorapparaat op kan worden aangesloten. In beide situaties hebben wij daarvoor de passende ontvanger. Voor alle gehoorvoorzieningen kan je bij onze kassa terecht. Deze voorziening is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Lakeland Foundation.
     
Earcatch
Earcatch is een speciale app die audiodescriptie bij films en series biedt. Klik hier voor meer informatie en een overzicht van de films waarbij deze audiodescripie aangeboden wordt. Op ons programma staat wellicht een aantal films waarbij Earcatch te gebruiken is. Klik hier voor ons actuele programma.