Toegankelijkheid

Mindervaliden

Filmhuis Bussum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De hoofdingang is op straatniveau, het café is rolstoeltoegankelijk en er is een invalidentoilet.

Rolstoelplaatsen in de zaal
Er zijn 2 rolstoelplaatsen beschikbaar in de Grote Zaal (aangegeven op de zaalplattegrond), in de Kleine Zaal helaas niet. Er is een rolstoellift aanwezig om naar de Grote zaal te komen. We adviseren om tijdig te komen als je gebruik maakt van een rolstoelplaats, dan hebben we ruim de tijd om je te begeleiden naar de zaal. 

Parkeerplaats voor invaliden
Ten oosten van het Filmhuis op de Brediusweg -vlak voor de afslag naar de Vaartweg- is een parkeerplaats voor invaliden.

Gehoorondersteuning
Filmhuis Bussum heeft in beide filmzalen gehoorondersteuning. We maken gebruik van een FM-systeem dat volledige gehoorondersteuning biedt, maar waar ook jouw eigen gehoorapparaat op kan worden aangesloten. In beide situaties hebben wij daarvoor de passende ontvanger. Voor alle gehoorvoorzieningen kan je bij onze kassa terecht. Deze voorziening is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Lakeland Foundation.
     
Earcatch
Earcatch is een speciale app die audiodescriptie bij films en series biedt. Klik hier voor meer informatie en een overzicht van de films waarbij deze audiodescripie aangeboden wordt. Op ons programma staat wellicht een aantal films waarbij Earcatch te gebruiken is. Klik hier voor ons actuele programma.