Toegankelijkheid

Mindervaliden

Filmhuis Bussum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De hoofdingang is op straatniveau, het café is rolstoeltoegankelijk en er is een invalidentoilet.

De Grote Zaal beschikt over een rolstoellift en de bovenzaal is te bereiken via een traplift. In de Grote Zaal zijn twee plaatsen beschikbaar voor rolstoelen (aangegeven op de zaalplattegrond). Wij vragen u tijdig aanwezig te zijn, zodat er voldoende gelegenheid is om u met onze rolstoellift naar uw plaats te brengen. De kleine zaal is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 

Parkeerplaats voor invaliden
Ten oosten van het Filmhuis op de Brediusweg -vlak voor de afslag naar de Vaartweg- is een parkeerplaats voor invaliden.

Gehoorondersteuning
Filmhuis Bussum heeft in beide filmzalen gehoorondersteuning. We maken gebruik van een FM-systeem dat volledige gehoorondersteuning biedt, maar waar ook uw eigen gehoorapparaat op kan worden aangesloten. In beide situaties hebben wij daarvoor de passende ontvanger. Voor alle gehoorvoorzieningen kunt u bij onze kassa terecht. Deze voorziening is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Lakeland Foundation.
     

Earcatch
Earcatch is een speciale app die audiodescriptie bij films en series biedt. Klik hier voor meer informatie en een overzicht van de films waarbij deze audiodescripie
aangeboden wordt. Op ons programma staat wellicht een aantal films waarbij Eartcatch te gebruiken is. Klik hier voor ons actuele programma.