Zoekfunctie Filmhuis Bussum
About Dry Grasses

About Dry Grasses

Van de gebeurtenissen rond een groepje docenten in een afgelegen dorp in het onherbergzame Anatolië maakt de Turkse grootmeester Nuri Bilge Ceylan een fascinerende ontdekkingstocht naar de menselijke geest en de complexiteit van menselijke relaties. Hoofdrolspeelster Merve Dizdat won op het filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Actrice.

About Dry Grasses
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Tekenleraar en amateurfotograaf Samet kan niet wachten tot hij het afgelegen dorpje in Anatolië mag verlaten en kan gaan werken in Istanbul. Maar dan wordt hij door een studente beschuldigd van seksueel misbruik en komt zijn leven op zijn kop te staan. Vertrekken uit het onherbergzame Anatolië zit er voorlopig niet in. Door het contact dat ontstaat met zijn collega Nuray weet hij zijn twijfels en angsten echter in een nieuw perspectief te plaatsen.

De Turkse grootmeester Nuri Bilge Ceylan (‘Winter Sleep’) neemt de tijd voor zijn films, maar dat is niet zonder reden. In ‘About Dry Grasses’ neemt hij ons stap voor stap mee in de diepste lagen van de menselijke geest en in de complexiteit van menselijke relaties. Hoofdrolspeelster Merve Dizdat won op het filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Actrice. 

Te zien vanaf 21 december. 

Genre
Drama
Herkomst
Turkije (2023)
Gesproken taal
Turks
Regie
Nuri Bilge Ceylan
Met
Deniz Celiloglu, Merve Dizdar, Musab Ekici
Duur
197 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?