Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Aftersun

Aftersun

Eerste speelfilm - en prijswinnaar op vele filmfestivals - van de Schotse Charlotte Wells, waarin een dochter terugkijkt op de ogenschijnlijk zorgeloze vakantie met haar vader in Turkije, twintig jaar eerder. Maar schijn bedriegt… 

Aftersun
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

De jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum genieten ogenschijnlijk van een zorgeloze vakantie in Turkije. Calum worstelt echter met de zwaarte van het leven. Twintig jaar later vormen Sophies tedere herinneringen aan deze vakantie een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie, waarbij ze probeert de donkere kant van haar liefdevolle vader te begrijpen.

‘Aftersun’ is de eerste lange speelfilm van de Schotse filmmaakster Charlotte Wells en hij is meteen raak. Met knappe hand combineert ze de niets-aan-hand-sfeer van een zomerse vakantie met het dreigende onheil in het hoofd van de vader. Heel overtuigend spel van zowel Paul Mescal (‘Normal People’) als de debuterende Frankie Corio als Soophie, uitverkoren uit achthonderd kandidaten. ‘Aftersun’ oogst veel lof van publiek en critici op internationale filmfestivals.

Genre
Drama
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Engels
Regie
Charlotte Wells
Met
Paul Mescal, Frankie Corio, Celia Rowlson-Hall
Duur
98 minuten
Kijkwijzer

"Sensationeel"

VPRO Cinema

"Magistraal"

de Volkskrant

"Magnifiek"

Trouw

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?