Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Aguirre, der Zorn Gottes

Aguirre, der Zorn Gottes

In de zestiende eeuw leidt de meedogenloze en krankzininge Don Lope de Aguirre een Spaanse expeditie op zoek naar El Dorado. Een diepgewortelde, ambitieuze verkenning van megalomanie en woeste schoonheid en de film waarmee Werner Herzog in een klap faam verwierf. 

Aguirre, der Zorn Gottes
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

De film waarmee regisseur Werner Herzog faam verwierf: een groep Spaanse veroveraars op zoek naar El Dorado, het mythische goudland, onder leiding van de waanzinnige kapitein Aguirre. Met ‘Fitzcarraldo’ is ‘Aguirre, Der Zorn Gottes’ de archetypische Herzog-film over mannen die hun grenzen verleggen en anderen meeslepen in hun poging tot succes. Klaus Kinski is de onvergetelijke Aguirre, de conquistador die El Dorado wil vinden in het Zuid-Amerikaanse regenwoud. De film is legendarisch, de regisseur is legendarisch en vooral; de hoofdrolspeler is legendarisch.

Geen filmnaslagwerk laat het onvermeld: Herzogs ‘Aguirre, Der Zorn Gottes’ staat in dezelfde lijn als Stanley Kubricks 2001: ‘A Space Odyssey’ en Francis Ford Coppola's ‘Apocalypse now’: grote films, waarvoor de regisseurs tot het uiterste gingen om ze te realiseren. Zijn film – waarvoor cast en crew evenveel ontberingen leden als de fictieve personages – laat je de woestheid en de kracht van het tropisch woud ervaren. Woest is ook Aguirre, huiveringwekkend overtuigend gespeeld door Kinski met zijn wijd opengesperde blauwe ogen, en onderhuids dreigend de soundtrack met natuurgeluiden en composities van de Duitse krautrockband Popol Vuh. 

Te zien op donderdag 22 juni. Onderdeel van het Werner Herzog - The Ecstatic Truth programma. 

Genre
Drama/biografisch
Herkomst
Duitsland, Mexico (1972)
Gesproken taal
Duits
Regie
Werner Herzog
Met
Klaus Kinski, Helena Rojo, Ruy Guerra
Duur
95 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?