Zoekfunctie Filmhuis Bussum
All That Breathes

All That Breathes

Een wonderschone en diep empathische natuurfilm over twee broers die roofvogels redden in New Delhi. Met veel wijsheid en humor tonen ze hoe al het leven, van schimmels tot de mens, met elkaar verweven is. Hun rake, poëtische gedachten mengen zich met opzienbarende beelden van grote schoonheid.

All That Breathes
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

De twee islamitische broers Saud en Nadeem uit New Delhi begonnen twintig jaar geleden met het verzorgen van gewonde roofvogels nadat bleek dat het dierenziekenhuis alleen vegetarische vogels toeliet. Deze fascinerende en gelaagde documentaire over hun werk, geeft een beeld van New Delhi, waar dieren en de mensen zichtbaar worstelen met de gevolgen van de vervuiling. 

De twee broers tonen met veel wijsheid en humor hoe al het leven, van schimmels tot de mens, met elkaar verweven is. De stad als levend organisme is een cliché, maar deze film laat zien hoe waar dat is. De vogels gaan hoger zingen om boven het stadslawaai uit te komen, maar ontdekken bijvoorbeeld ook hoe ze sigarettenpeuken kunnen gebruiken als afweermiddel tegen parasieten. 

De film won dit jaar de hoofdprijs voor Beste Documentaire op zowel het filmfestival van Cannes als op het toonaangevende Sundance Festival: een prestatie die voor een documentaire uniek is. 

Genre
Documentaire/natuurfilm
Herkomst
Verenigd Koninkrijk, India, VS
Gesproken taal
Hindi
Regie
Shaunak Sen
Met
Salik Rehman, Mohammad Saud, Nadeem Shehzad
Duur
94 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?