Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Alma Viva

Alma Viva

In een vredig dorp in Portugal brengt Salomé een warme zomer door met haar familie. Wat begint als een zorgeloze vakantie slaat al snel om wanneer haar oma, met wie ze een bijzondere band heeft, plotseling overlijdt. Hartverwarmend, magisch-realistisch portret van verschillende generaties vrouwen in een traditionele Portugese familie

Alma Viva
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Zoals elke zomer brengt de kleine Salomé de zomer door bij haar familie in de Portugese bergen. De zorgeloze sfeer komt abrupt ten einde als grootmoeder onverwachts overlijdt. Terwijl de volwassenen speculeren en ruziën over de begrafenis, wordt Salomé achtervolgd door de geest van haar overleden grootmoeder. Bovendien fluistert het dorp dat de mysterieuze vrouw een heks was. 

Christèle Alves Meira’s door vrouwen beheerste speelfilmdebuut ging in wereldpremière in Cannes 2022 en vertegenwoordigde Portugal bij de Academy Awards van 2023. Het is een ode aan het landelijke leven, met een vleugje folkhorror en een snufje humor. Meira draaide de film in het dorpje waar ze opgroeide en laat haar eigen dochter schitteren in de hoofdrol. Subtiel maar ook onverbloemd vertelt ze een magisch-realistisch verhaal van tradities, verdriet, chaos, hekserij en de maar al te reële wreedheid van menselijke relaties. 

Te zien vanaf 20 april. Premièrekaarten zijn al te koop. 

Genre
Drama/Drama
Herkomst
Portugal, Frankrijk, België
Gesproken taal
Portugees, Frans
Regie
Christèle Alves Meira
Met
Ana Padrão, Lua Michel, Jacqueline Corado
Duur
88 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?