Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Amor y Matemáticas

Amor y Matemáticas

Voormalig boyband-ster Billy leidt nu met zijn gezin een wat gezapig bestaan. Zijn nieuwe buurvrouw Monica, destijds een enorme fan van Billy, prikkelt hem tot nieuwe avonturen, maar durft hij het aan? Subtiele satire met opvallend camerawerk, scherpe dialogen en onderkoelde humor. 

 

Amor y Matemáticas
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Voormalig boyband-ster Billy leidt als dertiger een rustig leventje met zijn ambitieuze vrouw Lucia, zoontje Marco en hond Lucas. Met zijn broer Daniel probeert hij een onderneming op te zetten. Dan ontmoet hij de nieuwe buurvrouw Monica – destijds een enorme fan van Billy. Zij prikkelt hem om weer het podium op te gaan. Durft hij een nieuw avontuur aan te gaan of kiest hij voor de veiligheid van zijn huidige bestaan?

‘Amor y matemáticas’ is de titel van een nummer dat Billy ooit schreef, maar nooit uitbracht en staat symbool voor dromen van een boeiender leven, dan het wat gezapige bestaan van de Mexicaanse middenklasse. Met opvallend camerawerk, sterke dialogen en onderkoelde humor laat deze subtiele satire ons glimlachen én reflecteren op ons eigen leven.

Genre
Komedie
Herkomst
Mexico (2022)
Gesproken taal
Spaans
Regie
Claudia Sainte-Luce
Met
Roberto Quijano, Daniela Salinas, Diana Bovio
Duur
85 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?