Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Anatomy of a Fall

Anatomy of a Fall

Wanneer Samuel dood wordt aangetroffen valt de verdenking op zijn vrouw Sandra. Wat volgt is een meeslepende rechtbankthriller die langzaam verandert in een diepgaande analyse van hun huwelijk. Winnaar van de Palme d'Or op het festival van Cannes 2023. 

 

 

Anatomy of a Fall
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Het schrijversechtpaar Sandra en Samuel woont sinds een jaar met hun slechtziende zoon Daniel in een afgelegen chalet in de Franse Alpen. Wanneer Samuel onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd. Want was zijn val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd? In de rechtszaak die volgt wordt hun relatie tot in de pijnlijkste details ontleed.

‘Anatomy of a Fall’ won dit jaar op het Filmfestival van Cannes de Gouden Palm. De film transformeert op ingenieuze en meeslepende manier langzaam maar zeker van een rechtbankthriller in een psychologisch drama: Wat gebeurt er echt in een huwelijk? Kunnen geliefden elkaar werkelijk kennen? Met een meesterlijke hoofdrol van de Duitse actrice Sandra Hüller ('Toni Erdmann').

Te zien vanaf 12 oktober. Premièrekaarten zijn al te koop. 

 

Genre
Drama
Herkomst
Frankrijk (2023)
Gesproken taal
Frans, Duits, Engels
Regie
Justine Triet
Met
Sandra Hüller, Swann Arlaud, Antoine Reinartz
Duur
152 minuten (excl. pauze)
Kijkwijzer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?