Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Previously Unreleased: Animal

Previously Unreleased: Animal

Op het eerste gezicht is het een zorgeloos groepje vrijbuiters: de entertainers die voor een karig loon het amusement in het Grieks strandhotel Mirage verzorgen. Maar voor Kalia, die al negen seizoenen meedraait, komt de uiterste houdbaarheidsdatum van die illusie steeds dichterbij. 

Previously Unreleased: Animal
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Hotel Mirage lis de bedrieglijke naam van een Grieks strandhotel uit de middenklasse. De clientèle is afkomstig uit het wat oudere toeristensegment, dat zich gewillig laat entertainen met dansvoorstellingen, bingo en aquarobics. 

Het is brood op de plank voor Kalia en haar jongere collega-entertainers. Ze hebben weinig reden tot klagen, zolang ze maar kunnen genieten van de voordelen van hun semi-bohemien bestaan. Maar bij Kalia dienen zich - na negen jaar in de business - de onvermijdelijke fysieke en mentale slijtageplekken aan. Haar leven is in feite plotloos en het is de steeds doffer en vertwijfelder wordende blik in Kalia's ogen die het echte verhaal vertelt.

Sofia Exarchou’s scherpe blik op de voor Griekenland zo belangrijke toeristenindustrie ging in première tijdens het Filmfestival van Locarno. Dimitra Vlagopoulou, de imponerende hoofdrolspeelster, won daar - net als Renée Soutendijk voor haar rol in ‘Sweet Dreams’ - een van de twee acteerprijzen

Onderdeel van Previously Unreleased, een landelijk filmprogramma van Eye Filmmuseum. Dit programma bevat films die wel te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar de Nederlandse bioscopen niet bereikten. Ten onrechte, vinden zowel Eye als wij, en daarom kun je deze zomer van 27 juni tot en met 3 september in Filmhuis Bussum elke week genieten van zo’n Previously Unreleased-juweeltje. .

 

Genre
Drama
Herkomst
Griekenland, Oostenrijk, Bulgarije (2023)
Gesproken taal
Grieks, Engels, Duits
Regie
Sofia Exarchou
Duur
116 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?